Cuixes de pollastre amb moixernons

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets estan compostos d'un 90% d'aigua, tenen quantitats discretes d'hidrats de carboni i proteïnes, i destaquen pel seu contingut en potassi, fòsfor i sodiAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cuixes de pollastre 

    1 l de brou de pollastre 

    2 pomes reineta 

    1 bulb de fonoll 

    40 g de nous pelades  

    100 g de moixernons frescos 

    Sal  

    Oli OVE 

    Sàlvia  

    Pebre 

    Vi de xerès 

PREPARACIÓ

  1. Submergim les cuixes en una solució d'aigua i sal (50 g/l) durant 30 minuts. 
  2. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli. Eixuguem amb un drap les cuixes i hi posem pebre negre.  
  3. Marquem les cuixes eixutes a la cassola durant 15 minuts. A mitja cocció els donem la volta. 
  4. Escalfem un litre de brou de pollastre. 
  5. Tallem a juliana gruixuda un bulb de fonoll net. 
  6. Pelem i tallem a bastonets gruixuts dues pomes reinetes. 
  7. Si el pollastre ja està marcat, el podem treure de la cassola i reservar-lo en una safata.  
  8. A la cassola on hi havia el pollastre, hi saltem la poma.  
  9. Un cop saltada, la reservem i posem el fonoll tallat a la mateixa cassola. 
  10. Afegim a la cassola el pollastre reservat 
  11. Tirem un raig de vi de xerès a la cassola. Ho coem fins que se n'evapori l'alcohol. Afegim a la cassola el brou calent i una mica de sàlvia. 
  12. Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà una hora. 
  13. Afegim a la cassola 100 g de bolets frescos nets; en aquest cas ho farem amb moixernons.  
  14. Afegim la poma a la cassola i ho coem quinze minuts. 
  15. Ho triturem amb una picadora 40 g de nous. 
  16. Afegim la pols de nous a la cassola. 
  17. Apaguem el foc i ho integrem fins que s'espesseixi. 
  18. Ho emplatem.  
Anar al contingut