Cuixes de pollastre amb moixernons
INGREDIENTS
4 cuixes de pollastre
1 l de brou de pollastre
2 pomes reineta
1 bulb de fonoll
40 g de nous pelades
100 g de moixernons frescos
Sal
Oli OVE
Sàlvia
Pebre
Vi de xerès
PREPARACIÓ
- Submergim les cuixes en una solució d'aigua i sal (50 g/l) durant 30 minuts.
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli. Eixuguem amb un drap les cuixes i hi posem pebre negre.
- Marquem les cuixes eixutes a la cassola durant 15 minuts. A mitja cocció els donem la volta.
- Escalfem un litre de brou de pollastre.
- Tallem a juliana gruixuda un bulb de fonoll net.
- Pelem i tallem a bastonets gruixuts dues pomes reinetes.
- Si el pollastre ja està marcat, el podem treure de la cassola i reservar-lo en una safata.
- A la cassola on hi havia el pollastre, hi saltem la poma.
- Un cop saltada, la reservem i posem el fonoll tallat a la mateixa cassola.
- Afegim a la cassola el pollastre reservat
- Tirem un raig de vi de xerès a la cassola. Ho coem fins que se n'evapori l'alcohol. Afegim a la cassola el brou calent i una mica de sàlvia.
- Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà una hora.
- Afegim a la cassola 100 g de bolets frescos nets; en aquest cas ho farem amb moixernons.
- Afegim la poma a la cassola i ho coem quinze minuts.
- Ho triturem amb una picadora 40 g de nous.
- Afegim la pols de nous a la cassola.
- Apaguem el foc i ho integrem fins que s'espesseixi.
- Ho emplatem.