Cuixes de pollastre amb pinya
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
8 cuixetes de pollastre
1/4 pinya fresca
10 escalunyes
600 ml brou pollastre
200 ml llet de coco
20 ml rom
Arròs basmati
Caiena
Clau d'olor
Comí
Pebre negre
Farigola llimonera
Coriandre fresc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
1. Escalfem a foc baix 600 ml de brou de pollastre.
2. Pelem i tallem a juliana les escalunyes, que reservem.
3. Tallem la pinya a dauets i la rostim a la cassola. Quan la tinguem, la reservem en un plat.
4. En un morter, piquem diverses espècies: caiena seca, clau, comí, pebre negre i una mica de sal.
5. Salem les cuixes de pollastre i hi afegim les espècies que hem picat.
6. Tirem un rajolí d'oli a la cassola i hi marquem les cuixetes, i afegim les escalunyes.
7. Tapem la cassola i ofeguem el contingut a foc mig.
8. Hi afegim el brou de pollastre.
9. Perfumem amb una branqueta de farigola llimonera i ho coem 20 minuts a foc baix.
10. Mentrestant, en un bol, posem la pinya, el rom i la llet de coco. Ho remenem i ho aboquem a la cassola.
11. Migtapem la cassola i ho coem durant 15 minuts, a foc baix.
12. Per acompanyar el plat, podem fer arròs basmati bullit. Abans de servir-lo, afegim un rajolí d'oli i hi posem unes rodelles de bitxo.
13. Piquem una mica de coriandre per acabar el plat.