Cuixetes de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El sofregit és la base de moltes receptes tradicionals catalanes, que aporta un contingut extra de fibra i antioxidants com el licopè a la preparació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 cuixetes de pollastre
500 g de bledes
320 g d'arròs
300 g de sofregit de ceba i tomàquet
70 g de mantega
1 g de safrà
1 l de brou de pollastre
3 pastanagues
Julivert
Pebre negre
20 ametlles torrades
20 avellanes torrades
Cabeça d'alls
Una unça de xocolata 70%
Una fulla de llorer
Vi ranci
Sal
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Enrossim 8 cuixetes de pollastre amb oli OVE dins una olla exprés. Hi afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig i 1 fulla de llorer.
- Traiem de la nevera 1 l de brou de pollastre i el posem a escalfar en un pot.
- Posem en una paella petita 1 g de brins de safrà, els expandim al foc uns segons i els afegim a l'olla del pollastre.
- Afegim 1 raig de vi ranci a l'olla i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim el brou calent a l'olla exprés.
- Piquem al morter 20 ametlles i 20 avellanes torrades i ho afegim a l'olla.
- Afegim una presa de xocolata 70% a l'olla.
- Traiem de la nevera un tàper amb 300 g de sofregit de ceba i tomàquet i l'afegim a l'olla.
- Tallem pel mig 3 pastanagues sense pelar i 500 g de bledes a la bresa. Les afegim a l'olla.
- Tanquem l'olla exprés i ho deixem coure durant 15 minuts.
- Escalfem en un pot 800 ml d'aigua mineral.
- Rentem 3 vegades 320 g d'arròs en un bol de vidre i aigua mineral.
- Posem l'arròs rentat en una safata ceràmica i hi afegim sal, pebre , 70 g de mantega a daus i l'aigua bullint.
- Portem la safata al forn a 220º durant 7 minuts.
- Remenem l'arròs del forn i el tornem a enfornar 7 minuts més.
- Piquem unes branques de julivert i el barregem amb l'arròs.
- Obrim l'olla exprés i en traiem les cuixetes.
- Servim les cuixetes amb les bledes sobre un llit d'arròs.