Curri de mongetes amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 ració
200 g mongetes del ganxet cuites
140 ml llet de coco
7 gambes allistades
10 g pasta de curri
2 branques de coriandre fresc
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Pelem les gambes, posem les cloves i els caps en un plat. Reservem les cues pelades.
- Escalfem un rajolí d'oli d'oliva verge extra en una paella. Hi aboquem les cloves i els caps de les gambes i ho saltem uns segons. Hi afegim 140 ml de llet de coco. Bullim durant 2 minuts.
- Amb una mà de morter de fusta aixafem directament els caps de gamba.
- Colem a una cassola baixa. Triturem amb la mà de morter els caps i les cloves al colador per acabar de treure'n el suc.
- Posem la cassola a foc mitjà. Hi afegim 10 g de pasta de curri i l'integrem a la salsa. Hi aboquem 200 g de mongetes del ganxet cuites. Escalfem 4 minuts, fins que s'espesseixi la salsa.
- Piquem una mica de coriandre.
- Parem el foc i posem les gambes a la cassola. Les fem ballar una mica i amb l'escalfor residual es couran en un minut.
- Emplatem les mongetes amb la salsa, posem el coriandre picat i col·loquem les gambes al damunt.