Curri thai de pollastre de pagès amb arròs basmati
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Tomàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de pollastre és rica en proteïnes de bona assimilació i de les més baixes en greix, si se'n treu la pell i el greix visible ja abans de cuinar-la.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 4 cuixes desossades de pollastre de pagès
- 200 g d'arròs basmati
- oli, sal i pebre
- Per a la salsa:
- 250 g de llet de coco.
- 30 g de cacauet torrat.
- 80 g de pasta de curri groc
- 40 g de pasta de tamarinde
- 30 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, tallem les cuixes a daus petits, les salpebrem i les fregim lleugerament en una cassola, amb una mica d'oli.
Mentrestant, posem tots els ingredients de la salsa (llet de coco, cacauet torrat, pasta de curri groc, pasta de tamarinde i sucre), en un got alt i ho triturem tot. Afegim la salsa a la cassola juntament amb el pollastre i ho deixarem coure uns 30 minuts.
A continuació, per fer l'arròs, el rentem sota l'aixeta 4 o 5 cops fins que l'agua surti neta. Bullim l'arròs (amb doble d'aigua) a partir d'aigua bullint durant 10 minuts. Després retirem del foc i tapem 5 minuts.
Per acabar, emplatem el pollastre en un bol acompanyat d'arròs Basmati. Afegim uns cacauets pel damunt.
Mentrestant, posem tots els ingredients de la salsa (llet de coco, cacauet torrat, pasta de curri groc, pasta de tamarinde i sucre), en un got alt i ho triturem tot. Afegim la salsa a la cassola juntament amb el pollastre i ho deixarem coure uns 30 minuts.
A continuació, per fer l'arròs, el rentem sota l'aixeta 4 o 5 cops fins que l'agua surti neta. Bullim l'arròs (amb doble d'aigua) a partir d'aigua bullint durant 10 minuts. Després retirem del foc i tapem 5 minuts.
Per acabar, emplatem el pollastre en un bol acompanyat d'arròs Basmati. Afegim uns cacauets pel damunt.