Cuscús de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Charli Sadiki
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets madurs
- 1/2 kg de cigrons precuits
- 1/2 kg de carbassa
- api
- 1 porro
- julivert, coriandre
- safrà, gingebre, caiena
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 800 g de cuscús
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada d'harissa
- brou de pollastre
PREPARACIÓ
Talleu el pollastre a quarts, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una paella amb oli.
Mentrestant, sofregiu les verdures ben picades: la ceba, la pastanga, el porro, l'api, el coriandre i el julivert. Remeneu-ho i afegiu-hi el tomàquet trinxat i el gingebre.
A continuació, mulleu el cuscús amb una mica d¿aigua i oli, i saleu-lo.
Poseu a la part de sota de l'olla per fer cuscús el pollastre, el sofregit de verdures i el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant 20 minuts. Després, afegiu-hi el safrà, la caiena, el carbassó, la carbassa i la pastanga tallada a trossos grans i els cigrons. Tapeu-ho amb la part de sobre de l'olla i poseu-hi el cuscús. Deixeu-ho coure durant 15 minuts tapat.
I ja per acabar, afegiu una mica de mantega clarificada al cuscús, remeneu-ho i emplateu-ho. Col·loqueu-lo sobre les verdures i el pollastre. Serviu a part la salsa harissa i el brou de pollastre i verdures.
Mentrestant, sofregiu les verdures ben picades: la ceba, la pastanga, el porro, l'api, el coriandre i el julivert. Remeneu-ho i afegiu-hi el tomàquet trinxat i el gingebre.
A continuació, mulleu el cuscús amb una mica d¿aigua i oli, i saleu-lo.
Poseu a la part de sota de l'olla per fer cuscús el pollastre, el sofregit de verdures i el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant 20 minuts. Després, afegiu-hi el safrà, la caiena, el carbassó, la carbassa i la pastanga tallada a trossos grans i els cigrons. Tapeu-ho amb la part de sobre de l'olla i poseu-hi el cuscús. Deixeu-ho coure durant 15 minuts tapat.
I ja per acabar, afegiu una mica de mantega clarificada al cuscús, remeneu-ho i emplateu-ho. Col·loqueu-lo sobre les verdures i el pollastre. Serviu a part la salsa harissa i el brou de pollastre i verdures.