Empedrat de genoll de Crist
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de mongetes de genoll de Crist
200 g de formatge Emporità
4 cebes tendres
2 ramells de tomàquet cirerol
16 olives kalamata sense pinyol
70 g d'avellanes torrades
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 llima
30 fulles de menta
1/2 manat de julivert
oli OVE
vinagre vell
fonoll
PREPARACIÓ
- Posem els tomàquets en una safata de forn amb paper sulfurat a sota. Els escalivem a 180º durant 20 minuts. Un cop cuits, els posarem a temperatura ambient perquè se'ns refredin.
- Agafem 250 g de mongetes genoll de Crist, que haurem tingut en remull durant 6 hores, cobertes amb aigua mineral i 4 dits més de líquid que el volum de la mongeta. Les posem en una olla de pressió amb una fulla de llorer i hi afegim una mica més d'aigua mineral.
- Tallem 2 cebes tendres a bresa i l'afegim a l'olla. Ho tapem i, quan bulli, ha de bullir 20 minuts. Després, caldrà que reposi 2 hores.
- Passat aquest temps, obrim l'olla de pressió i ho salem. Traiem la mongeta amb una aranya per no endur-nos el líquid, i la posem en un bol gran.
- Tallem 2 cebes tendres a juliana i les afegim al bol, juntament amb 16 olives kalamata sense pinyol. Ho barregem bé amb cura, vigilant que no se'ns trenqui la mongeta.
- Posem en un bol un raig de vinagre vell, 1 cullerada de mostassa de Dijon, el suc d'una llima, sal i ho emulsionem amb oli OVE amb un batedor. N'afegim una mica al bol de l'empedrat i ho barregem delicadament.
- Afegim, un a un, els tomàquets escalivats dins el bol de l'empedrat.
- Tallem a daus el formatge emporità i l'afegim al bol.
- Piquem en un morter les avellanes torrades i les afegim al bol.
- Tallem ben fines les fulles de menta i mig manat de julivert. Ho afegim al bol i ho remenem de nou, delicadament.
- Ho servim afegint-hi més vinagreta, pebre negre i uns brots de fonoll.