Empedrat de llaunes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les conserves de peix conserven totes les proteïnes, vitamines i minerals del peix frescAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 200 gmongeta del ganxet
- 1 llauna de musclos
- 1 llauna d'escopinyes
- 1 llauna de pop
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet nas de bruixa
- 100 ml vinagre cabernet sauvignon
- 45 g mostassa de Dijon
- 50 ml colatura d'anxova
- 150 ml oli OVE
- Olives Kalamata
- Créixens
- Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Cobrim la mongeta del ganxet amb força aigua i la deixem hidratar durant 12 hores.
- La coem en una olla, cobrint-la d'aigua i amb el foc al mínim durant unes 3 hores. Passat aquest temps, la deixarem reposar 45 minuts.
- Fem una incisió en forma de creu als extrems del tomàquet i l'escaldem en aigua bullint fins que la pell s'arronsi. En tallem la cocció amb aigua i gel, el pelem i el tallem a daus. Si té llavors, les podem guardar per afegir-les-hi al final.
- Tallem la ceba tendra, el pebrot verd i el vermell també a daus.
- Ajuntem tot el que hem tallat en un bol, juntament amb el contingut escorregut d'una llauna de musclos, una altra de pop i una d'escopinyes. Hi afegim unes quantes olives i les mongetes escorregudes.
- Fem una vinagreta amb el vinagre, la mostassa, la colatura d'anxova, una mica del suc de les escopinyes, una mica del suc de cocció de les mongetes, oli i pebre blanc. Ho emulsionem i ho barregem amb l'empedrat que tenim al bol.
- Ho servim amb un grapat de créixens i les llavors del tomàquet que havíem reservat.