Empedrat de musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els musclos són un aliment molt lleuger i ric en proteïnes i ferroAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g musclos
300 g de mongeta del ganxet
70 ml de vinagre de poma
70 ml de vermut blanc
20 g sucre blanc
4 taps de colatura
2 ous
2 tomàquets confitats
2 g sal
1 gra d'all
1 cullerada de cafè de mostassa antiga
1 cogombre o 4-5 cogombrets
Fonoll marí en vinagre
Olives farcides
Pebre blanc
Llorer
Alfàbrega
Farigola
Pebre vermell fumat
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Hidratem en un pot 300 g de mongeta del ganxet durant 12 hores, a la nevera.
- Bullim les mongetes ja hidratades en una olla, ben cobertes d'aigua. Les coem durant 25 minuts. Després els hi donem un repòs de 2 hores.
- Bullim dos ous. Uns 6-8 minuts.
- En un pot al foc hi posem 70 ml de vermut blanc, 70 ml de vinagre de poma, 20 g de sucre blanc i 2 g de sal. Quan s'hagi desfet el sucre, retirem el pot del foc i hi afegim 1 cullerada de cafè de mostassa antiga i deixem que aquest almívar es temperi.
- Tallem en rodelles un cogombre i en traiem les llavors. Si en lloc d'un cogombre tenim cogombrets naturals, procedirem d'igual manera, tot i que no caldrà treure'n les llavors (gairebé no en tindrà).
- Posem les rodelles del cogombre dins l'almívar.Remenem i reservem.
- Un cop freds, ratllem els ous bullits i els posem en un bol.
- En una paella posem oli OVE, 1 gra d'all aixafat, pebre negre, pebre vermell fumat, alfàbrega, farigola, llorer, un raig de vinagre de poma i 4 taps de colatura. Ho refregim i ho reservem.
- Colem les mongetes al bol on tenim l'ou ratllat. Guardem una mica del brou que s'ha fet bullint les mongetes.
- Posem 800 g de musclos en una safata. Els portem al forn on, si són petits, n'hi haurà prou amb 1 minut a 250º perquè s'obrin.
- Traiem els musclos del forn. Els deixem temperar una mica.
- Colem la vinagreta i reservem les rodelles de cogombre en un bol.
- Afegim la vinagretai el refregit al bol on tenim mongetes i ous ratllats. Ho integrem.
- Traiem la closca dels musclos i els aboquem al bol.
- Tallem 2 tomàquets confitats i els afegim al bol. Ho remenem.
- Ho servim afegint-hi olives farcides, alfàbrega, les rodelles de cogombret avinagrat i fonoll marí.