Emperador especiat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix espasa o emperador, de contingut moderat en greix i ric en proteïnes de bona assimilació, destaca pel seu contingut en vitamines del grup B, D i AAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g emperador
600 g patata del bufet
250 g mantega
100 g sal
50 g tàperes envinagrades
1,5 l aigua
50 ml Oli OVE
10 ml vinagre Xerès
5 g pebre vermell dolç
5 g comí en pols
3 grans d'all
3 fulles llorer
1 llima
Orenga fresca
Julivert fresc
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 100g de sal en 1,5 litres d'aigua per fer un bany de sal.
- Submergim l'emperador (800 g) ja tallat en quatre filets dins de l'aigua amb sal. Ho deixem 5 minuts.
- Piquem a la brunesa 3 grans d'all i 10 fulles d'orenga fresca. Ho posem en un recipient.
- En aquest mateix recipient, hi posem 5 g de comí en pols, 5 g de pebre vermell fumat dolç, 3 fulles de llorer, 50 ml d'oli OVE i 10 ml de vinagre de Xerès. Ho barregem.
- Traiem l'emperador del bany de sal i l'eixuguem amb un drap.
- Posem al recipient on tenim les espècies l'emperador. Ho barregem bé, tapem el recipient i ho posem a la nevera, on ho tindrem 12 hores.
- Posem en una olla aigua a bullir. Quan ho bulli, hi posem 600 g de patates bufet ja netes i sal. Les bullim 1 hora.
- Tallem a daus 250 g de mantega.
- Posem en un pot la mantega i la coem 30 minuts amb el foc al mínim, escumejant contínuament. Fem una mantega noisette.
- Decantem en un mesurador transparent la mantega noisette (ens caldrà 50 ml per al puré i 160 ml per a l'emperador)
- Pelem les patates ja cuites i escorregudes.
- Passem les patates pel passapuré.
- Afegim al puré sal, pebre i 50 ml de mantega noisette. Reservem el puré.
- Posem una cassola al foc. Hi aboquem la resta de la mantega noisette (160 ml), 50 g de tàperes envinagrades i el suc d'una llima. Ho barregem.
- Traiem l'emperador del marinat i el rentem de les herbes que hi hagin pogut quedar adherides.
- Apugem el foc de la cassola i hi afegim l'emperador. Movem la cassola com si féssim un pil-pil durant 2 minuts per cada banda.
- Piquem julivert fresc.
- Ho emplatem amb l'emperador, les tàperes, la salsa de mantega noisette, el puré de patates i ho rematem amb el julivert picat.