Emperador marinat amb curri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'emperador és un peix de contingut moderat en greix i ric en proteïnes de bona assimilació. Destaca pel seu contingut en vitamines del grup B, D i A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    500 g d'emperador 

    50 ml de vinagre de vi blanc 

    50 ml d'aigua mineral 

    2 grans d'all 

    4 g de sal 

    1 llimona 

    1 cullerada de curri en pols 

    2 culleradetes de pebre vermell dolç 

    100 g de blat de moro fregit gegant 

    100 g de farina de blat 

    Llorer 

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Sal 

      

    Per a la maionesa de coco: 

    1 ou 

    50 ml de llet de coco 

    1 llimona 

    Oli de coco 

    Sal 

     

PREPARACIÓ

  1. Traiem la pell de 500 g d'emperador i el tallem a daus grossos. Els reservem en un recipient que puguem tapar. 
  2. Preparem un marinat abocant en un got batedor dos grans d'all, que pelem i en traiem el germinat. Hi afegim dues cullerades de curri, dues cullerades de pebre vermell fumat dolç, 100 ml d'aigua, 50 ml de vinagre de vi blanc, 4 grams de sal i el suc de mitja llimona. Ho turbinem bé. 
  3. Aboquem el marinat al recipient on tenim els daus d'emperador, juntament amb una fulla de llorer. Ho tapem i ho deixem marinar a la nevera durant sis hores. 
  4. Escalfem una paella ampla amb oli d'oliva verge extra. 
  5. Fem farina de blat de moro triturant 100 g de blat de moro fregit gegant. A continuació ho barregem amb 100 g de farina de blat. Passem part d'aquesta farina en un bol i en reservem la resta per si ens en calgués més a l'hora d'arrebossar. 
  6. Fem una maionesa de coco en un got batedor amb un ou, 50 ml de llet de coco, una mica de sal i unes quantes gotes de suc de llimona. Hi aboquem una mica d'oli de coco i, a continuació, fem la maionesa afegint-hi a poc a poc més oli de coco fins que tinguem una textura ferma. Passem la maionesa a un biberó i la reservem a la nevera. 
  7. Traiem de la nevera el recipient amb l'emperador marinat. Agafem un bol, hi encaixem un colador i el colem. 
  8. Arrebossem l'emperador abocant-lo en el bol on teníem la barreja de farines.  
  9. Fregim l'emperador per tandes, per evitar que l'oli baixi gaire de temperatura. Un cop fregit, el reservem en un plat amb paper absorbent per retirar-ne l'excés d'oli. 
  10. Servim els daus d'emperador acompanyats de maionesa de coco i una mica de cibulet picat. I ja està a punt per poder-se menjar. 
Anar al contingut