Emperador marinat amb curri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'emperador és un peix de contingut moderat en greix i ric en proteïnes de bona assimilació. Destaca pel seu contingut en vitamines del grup B, D i A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g d'emperador
50 ml de vinagre de vi blanc
50 ml d'aigua mineral
2 grans d'all
4 g de sal
1 llimona
1 cullerada de curri en pols
2 culleradetes de pebre vermell dolç
100 g de blat de moro fregit gegant
100 g de farina de blat
Llorer
Cibulet
Oli OVE
Sal
Per a la maionesa de coco:
1 ou
50 ml de llet de coco
1 llimona
Oli de coco
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem la pell de 500 g d'emperador i el tallem a daus grossos. Els reservem en un recipient que puguem tapar.
- Preparem un marinat abocant en un got batedor dos grans d'all, que pelem i en traiem el germinat. Hi afegim dues cullerades de curri, dues cullerades de pebre vermell fumat dolç, 100 ml d'aigua, 50 ml de vinagre de vi blanc, 4 grams de sal i el suc de mitja llimona. Ho turbinem bé.
- Aboquem el marinat al recipient on tenim els daus d'emperador, juntament amb una fulla de llorer. Ho tapem i ho deixem marinar a la nevera durant sis hores.
- Escalfem una paella ampla amb oli d'oliva verge extra.
- Fem farina de blat de moro triturant 100 g de blat de moro fregit gegant. A continuació ho barregem amb 100 g de farina de blat. Passem part d'aquesta farina en un bol i en reservem la resta per si ens en calgués més a l'hora d'arrebossar.
- Fem una maionesa de coco en un got batedor amb un ou, 50 ml de llet de coco, una mica de sal i unes quantes gotes de suc de llimona. Hi aboquem una mica d'oli de coco i, a continuació, fem la maionesa afegint-hi a poc a poc més oli de coco fins que tinguem una textura ferma. Passem la maionesa a un biberó i la reservem a la nevera.
- Traiem de la nevera el recipient amb l'emperador marinat. Agafem un bol, hi encaixem un colador i el colem.
- Arrebossem l'emperador abocant-lo en el bol on teníem la barreja de farines.
- Fregim l'emperador per tandes, per evitar que l'oli baixi gaire de temperatura. Un cop fregit, el reservem en un plat amb paper absorbent per retirar-ne l'excés d'oli.
- Servim els daus d'emperador acompanyats de maionesa de coco i una mica de cibulet picat. I ja està a punt per poder-se menjar.