Encenalls de Sant Josep
INGREDIENTS
150 g d'ametlla en gra
150 g de xocolata amb gerds
150 g de xocolata negra 70%
150 g de xocolata blanca
100 g de farina
100 g de sucre llustre
2 ous
Beina de vainilla
Llimona
PREPARACIÓ
- Comencem per fer els encenalls. Posem en un bol 100 g de sucre llustre i 100 g de farina, que tamisem. Hi afegim 2 clares d'ou i ho barregem tot fins que quedi ben integrat.
- Hi ratllem la pell de mitja llimona i l'interior d'una beina de vainilla. Ho integrem.
- Posem la massa a dins d'una mànega pastissera durant 5 minuts a la nevera. Passat aquest temps, agafem un paper sulfurat i al damunt hi anem fent "S" o "O", com més us agradi.
- El paper sulfurat el posem en una safata al forn 12 minuts a 180 ºC.
- Mentre es fan els encenalls desfem tres tipus de xocolata. Tenim 3 bols al bany maria i en cada un hi posem: 150 g de xocolata per a cobertura amb gerds; 150 g de xocolata 70% per a cobertura i, per últim, 150 g de xocolata blanca per a cobertura. Les tenim al bany maria fins que estiguin desfetes.
- Quan tenim els encenalls fora del forn els donem forma de tirabuixó amb un bastó de fusta i els reservem perquè es refredin sobre una reixeta durant 5 minuts.
- Un cop freds, banyem els encenalls en cadascuna de les xocolates que tenim desfetes. Els posem en una reixeta perquè la xocolata pugui gotejar.
- Ja els podem emplatar.