Endívies amb ricotta i fruits vermells
INGREDIENTS
4 endívies grosses
200 g de ricotta
110 ml d'oli
150 g de gerds
125 g de mores
250 ml de vinagre vi blanc
2 branques de farigola
30 g de tàperes
20 g d'anacards fregits
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la salsa de fruita vermella. Posem 250 ml de vinagre de vi blanc en un pot i hi afegim 150 g de gerds i 125 g de mores ja netes. Les coem a foc baix durant 10 minuts perquè s'infusionin; no hem de deixar que bulli.
- Mentrestant, agafem un bol i hi posem 200 g de ricotta i 30 g de tàperes, que tallem prèviament. Posteriorment tallem també unes fulles de farigola i les hi afegim amb 20 ml d'oli, sal i pebre. Ho integrem i ho posarem dins un biberó.
- Traiem el pot de la infusió i ho colem. Ho aixafem bé per obtenir-ne el màxim de fibra. Un cop fet, ho deixarem refredar.
- Ara comencem a preparar les endívies. Tallem a quarts quatre endívies ja netes, les afegim a la barbacoa i les anem marcant. A mesura que les tinguem, les reservem en una plata.
- Un cop tinguem totes les endívies marcades i reservades a la plata, posem en un bol part del vinagre infusionat (que tenim fred), 90 ml d'oli, sal i pebre i ho emulsionem bé.
- Finalment, abans d'emplatar, maltallem 20 g d'anacards fregits.
- A l'hora d'emplatar, agafem quatre quarts d'endívies marcades, afegim tres punts de ricotta a cada endívia i per sobre hi posem la vinagreta i els anacards tallats.