Ensaladilla rosa
INGREDIENTS
500 g moniato
200 g remolatxa cuita
1 ou
1 pop
1 ceba
Cebetes en vinagre
Llorer
4 tomàquets secs en oli
Salsa picant
3 lloms d'anxova
180 ml oli suau
1 llima
Pebre
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tenim un pop a punt per ser cuinat. Això vol dir que l'hem congelat i descongelat, i que l'hem netejat. Li hem tret la boca, li hem buidat la bossa i hem mirat que no hi hagués porqueria o algues a les ventoses i tentacles.
- Posem una olla grossa al foc amb molta aigua, suficient com per cobrir el pop.
- Espantem el pop agafant-lo pel cap i submergint les seves potes dins l'aigua bullent.
- Un cop el tenim espantat, posem una ceba sencera i una fulla de llorer a l'olla i deixem el pop submergit en aigua bullent a foc lent una bona estona. Calculem uns 20 minuts per cada quilo de pop, però val la pena anar-lo punxant amb un escuradents per veure quan està tou. Potser més temps. Un cop està cuit, el deixem dins l'aigua reposant el mateix temps que ha estat coent-se (si és més temps, no passa res).
- Podem guardar l'aigua de la cocció del pop, per a una altra recepta.
- Portem 500 g de moniatos nets al forn. Una hora a 180 graus.
- Passat aquest temps, enretirem el moniato del forn i deixem que es refredi. Quan estigui fred, el pelem i el tallem a daus. El posem en un bol.
- Posem al mateix bol una o dues potes de pop, depèn de la mida. I les anem tallant a mida d'un mos. La resta del pop, el guardem per a un altre dia.
- Tallem a daus petits 200 g de remolatxa cuita.
- La posem amb el pop.
- Tallem per la meitat unes cebetes en vinagre.
- I 4 tomàquets secs en oli.
- Fem una maionesa amb 3 lloms d'anxova, un ou, unes gotes de salsa picant, 180 ml d'oli d'oliva suau, sal i pebre.
- Ho emulsionem tot fins a tenir la salsa lligada.
- Aboquem la salsa al bol amb l'ensaladilla.
- Emplatem amb un cercle metàl·lic i acabem amb la ratlladura d'una llima.