Ensaladilla rosa

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic i de baix contingut en greixos; en destaquen el iode, el potassi, el fòsfor i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g moniato 

    200 g remolatxa cuita  

    1 ou 

    1 pop  

    1 ceba  

    Cebetes en vinagre 

    Llorer 

    4 tomàquets secs en oli  

    Salsa picant 

    3 lloms d'anxova  

    180 ml oli suau 

    1 llima 

    Pebre 

    Sal 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Tenim un pop a punt per ser cuinat. Això vol dir que l'hem congelat i descongelat, i que l'hem netejat. Li hem tret la boca, li hem buidat la bossa i hem mirat que no hi hagués porqueria o algues a les ventoses i tentacles.  
  2. Posem una olla grossa al foc amb molta aigua, suficient com per cobrir el pop.
  3. Espantem el pop agafant-lo pel cap i submergint les seves potes dins l'aigua bullent.
  4. Un cop el tenim espantat, posem una ceba sencera i una fulla de llorer a l'olla i deixem el pop submergit en aigua bullent a foc lent una bona estona. Calculem uns 20 minuts per cada quilo de pop, però val la pena anar-lo punxant amb un escuradents per veure quan està tou. Potser més temps. Un cop està cuit, el deixem dins l'aigua reposant el mateix temps que ha estat coent-se (si és més temps, no passa res).
  5. Podem guardar l'aigua de la cocció del pop, per a una altra recepta.
  6. Portem 500 g de moniatos nets al forn. Una hora a 180 graus.  
  7. Passat aquest temps, enretirem el moniato del forn i deixem que es refredi. Quan estigui fred, el pelem i el tallem a daus. El posem en un bol.
  8. Posem al mateix bol una o dues potes de pop, depèn de la mida. I les anem tallant a mida d'un mos. La resta del pop, el guardem per a un altre dia.
  9. Tallem a daus petits 200 g de remolatxa cuita.
  10. La posem amb el pop.  
  11. Tallem per la meitat unes cebetes en vinagre.
  12. I 4 tomàquets secs en oli.
  13. Fem una maionesa amb 3 lloms d'anxova, un ou, unes gotes de salsa picant, 180 ml d'oli d'oliva suau, sal i pebre.
  14. Ho emulsionem tot fins a tenir la salsa lligada.
  15. Aboquem la salsa al bol amb l'ensaladilla.  
  16. Emplatem amb un cercle metàl·lic i acabem amb la ratlladura d'una llima.
Anar al contingut