Ensaladilla russa amb cranc blau
INGREDIENTS
3 crancs blaus
600 g patata agra
35-50 g de sal
10 piparres
4 cogombres envinagrats agredolços
2 bitxos vermells frescos
2 cullerades de mostassa verda
2 taps de salsa Perrins
1 ou
Oli d'oliva 0,4
Vinagre de vi
Torradetes de pa
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Coem els crancs amb aigua molt salada, entre 35 i 50 g de sal per litre. De fred a calent, els hem tingut 15 minuts en aigua bullent.
- Parem la cocció dels crancs, submergint-los en un bol amb aigua i gel.
- Obrim els crancs i destriem la carn de l'interior.
- Anem guardant la carn de cranc en un plat.
- Posem a una paella fonda abundant oli OVE.
- L'escalfem.
- Pelem i tallem a mida macedònia 600 g patates agres.
- Si l'oli està calent, hi aboquem les patates tallades.
- Fregim les patates en dues tandes fins que quedin rosses.
- Les posem en un paper absorbent una estona perquè perdin una mica d'oli i deixem que es vagin refredant.
- Tallem a rodelles dos bitxos vermells frescos no picants, 10 piparres que tampoc piquen i tallem a brunesa quatre cogombrets envinagrats agredolços.
- En un bol gran barregem les patates fregides, els bitxos, les piparres a rodelles i els cogombrets. Hi posem la carn de cranc.
- En un got batedor posem un ou, un raig de vinagre de vi, dues cullerades de mostassa verda, dos taps de salsa Perrins, un pessic de sal, pebre negre i oli d'oliva. Ho emulsionem amb el braç elèctric fins a tenir textura de maionesa.
- Aboquem la meitat de la maionesa a l'ensaladilla i ho barregem amb dues culleres. Anem afegint-hi maionesa al gust.
- Deixem que reposi a la nevera un mínim de dues hores.
- Ho servim amb unes torradetes de pa.