Ensaladilla russa amb xips
INGREDIENTS
1 bossa de patates xips
1 llauna de tonyina en oli d'oliva verge extra
1 pastanaga
1 grapat d'olives gordal picants despinyolades o d'altres sense pinyol
1 raig de salsa d'aperitiu
Cogombrets en vinagre
Porradell
Oli d'oliva verge extra
1 ou
4 filets d'anxova
Tàperes
Torradetes
PREPARACIÓ
1. Comencem fent la maionesa. Primer posem en un got batedor els 4 filets d'anxova amb el seu oli, 4 cogombrets en vinagre, una cullaradeta de tàperes i l'oli de la llauna de tonyina i ho triturem.
2. Afegim al got un ou i, si cal, més oli d'oliva per fer la maionesa. Ho batem per emulsionar-ho fins que tingui la textura de la maionesa. Ho reservem en un bol gros.
3. Pelem la pastanaga i la ratllem en un bol. Hi afegim la tonyina. Tallem en rodanxes el grapat d'olives gordal sense pinyol, les aboquem al bol i ho barregem tot amb l'ajuda d'una vareta de batre manual i una cullera.
4. Hi afegim la bossa de patates xips. Fent servir la vareta, ho integrem tot trencant les patates, però sense que arribem a fer-ne puré.
5. Per emplatar, posem una ració d'ensaladilla en un plat, hi tirem un raig de salsa aperitiu. Una mica de porradell tallat menut i ho acompanyarem amb unes torradetes.