Entrepà de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els crustacis, en general, aporten proteïnes de bona assimilació i poc greix, i això el fa un aliment de reduït valor energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1/2 kg de llagostins
2 panets de Viena amb cúrcuma
2 cogombrets en vinagre
1 enciam fulla de roure
1 ceba tendra
1 llima
1 gra d'all
1 bocí de rave rusticà
4 cullerades de maionesa
2 cullerades de mostassa de Dijon
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 cullerada de pebre espelette
1 cullerada de pebre negre
1 cullerada de sucre panela
1 copa de cava
oli OVE
PREPARACIÓ
- Separem caps i cloves dels llagostins.
- Posem les cues en un bol amb oli OVE, 1 cullerada de sucre panela, 1 cullerada de pebre negre, 1 cullerada de pebre vermell espelette, el suc i la ratlladura d'una llima i un gra d'all tallat a mida ben menuda. Ho remenem i ho deixem marinant entre 5 i 10 minuts.
- Posem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi torrem els caps i les cloves dels llagostins. Quan agafi un color de caramel, just quan els sucs comencen a enganxar-se a la cassola, hi aboquem una copa de cava i deixem que l'acohol s'evapori.
- Ho cobrim amb aigua mineral i, quan arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, ho deixarem reposar uns 30 minuts.
- Colem el brou i el posem a reduir fins que en quedi un terç.
- Tallem 2 cogombrets en vinagre, que ens quedin d'una mida ben petita i els posem en un bol, juntament amb ratlladura de rave rusticà, 4 cullerades de maionesa, 2 cullerades de mostassa de Dijon, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i el fumet reduït. Ho barregem bé.
- Coem les cues marinades a la barbacoa.
- Obrim els panets de Viena i hi posem una fulla d'enciam, una mica de ceba, els llagostins i la salsa.