Entrepà de pop i papada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. En destaca l'aportació de calci i de vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 panets de Viena
300 g de brou de carn
2 sobres amb potes de pop bullides
1 papada de porc ral d'Avinyó
1 cabeça d'alls
1 bulb de fonoll
sal grossa
sal fina
sucre
oli OVE
gingebre
coriandre
cibulet
PREPARACIÓ
- En un bol gran preparem una barreja de sal fina (25%), sal grossa (25%) i sucre (50%).
- Laminem una cabeça d'alls i l'afegim al bol amb una bona dosi de gingebre ratllat. Ho barregem.
- Posem una papada de porc ral d'Avinyó en un tàper i la cobrim per sota i per sobre amb la barreja del bol. Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
- Netegem la papada marinada amb aigua mineral i la posem en una safata i l'enfornem a 220º durant 1 hora. Si la safata no té reixa i la papada és al fons, de tant en tant haurem de treure'n el greix que deixi anar.
- Traiem la papada del forn i la reservem, mentre perd temperatura.
- Posem a escalfar en un recipient 300 g de brou concentrat de carn.
- Tallem les potes del pop a rodelles i les posem a escalfar dins del recipient de brou.
- Posem a escalfar una planxa.
- Tallem 1 bulb de fonoll a juliana.
- Tallem la papada a làmines gruixudes d'uns 2 cm i la caramel·litzem a la planxa.
- Piquem unes quantes fulles de coriandre i de cibulet.
- Obrim el pa de Viena i el pintem amb una mica del brou. Després hi afegim el fonoll, unes quantes rodelles de pop, la papada , més brou, les herbes picades i hi ratllem gingebre per sobre.
- De forma optativa, podem planxar l'entrepà.