Entrepà de pop i papada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. En destaca l'aportació de calci i de vitamina A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    4 panets de Viena

    300 g de brou de carn

    2 sobres amb potes de pop bullides   

    1 papada de porc ral d'Avinyó    

    1 cabeça d'alls

    1 bulb de fonoll     

    sal grossa

    sal fina

    sucre

    oli OVE

    gingebre

    coriandre

    cibulet

PREPARACIÓ

  1. En un bol gran preparem una barreja de sal fina (25%),  sal grossa (25%) i sucre (50%).
  2. Laminem una cabeça d'alls i l'afegim al bol amb una bona dosi de gingebre ratllat. Ho barregem.
  3. Posem una papada de porc ral d'Avinyó en un tàper i la cobrim per sota i per sobre amb la barreja del bol. Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
  4. Netegem la papada marinada amb aigua mineral i la posem en una safata i l'enfornem a 220º durant 1 hora. Si la safata no té reixa i la papada és al fons, de tant en tant haurem de treure'n el greix que deixi anar.
  5. Traiem la papada del forn i la reservem, mentre perd temperatura.
  6. Posem a escalfar en un recipient 300 g de brou concentrat de carn.
  7. Tallem les potes del pop a rodelles i les posem a escalfar dins del recipient de brou.
  8. Posem a escalfar una planxa.
  9. Tallem 1 bulb de fonoll a juliana.
  10. Tallem la papada a làmines gruixudes d'uns 2 cm i la caramel·litzem a la planxa.
  11. Piquem unes quantes fulles de coriandre i de cibulet.
  12. Obrim el pa de Viena i el pintem amb una mica del brou. Després hi afegim el fonoll, unes quantes rodelles de pop, la papada , més brou, les herbes picades i hi ratllem gingebre per sobre.
  13. De forma optativa, podem planxar l'entrepà.
Anar al contingut