Entrepà de tonyina de sorra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de tonyina de sorra
12 olives gordal farcides d'anxova
8 pebrots del piquillo
2 pebrots verds
4 tomàquets de penjar
1 all
Oli OVE
Pebre negre
Per fer el naan
300 g farina de forner
125 g de iogurt grec
100 ml d'aigua freda
25 g de ghee
10 g de pasta de nyora (una cullerada cafè)
5 g llevat sec de forner
Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem 300 g de farina en un bol. Hi afegim 5 g de llevat sec.
- Afegim 125 g de iogurt grec, 10 g de pasta de nyora i 100 ml d'aigua. Ho pastem amb les varetes elèctriques durant 10 minuts.
- Tapem el pastó amb un drap i el deixem reposar durant 15 minuts.
- Traiem de la nevera 25 g de ghee i l'afegim al pastó a poc a poc fins que s'integri.
- Afegim un pols de sal i amassem el pastó amb oli que posarem tant a la taula com a les mans. Ho filmem a pell i ho deixem reposar durant 2 h.
- Dividim en 4 parts la massa i la desgasem i aplanem amb les mans.
- Coem els naans a la crepera tombant quan facin bombolles. Els reservem embolicats en un drap.
- Obrim un pot de pebrots del piquillo i en colem 8 amb una malla fina.
- Freguem 1 gra d'all a una paella. Hi afegim oli OVE i hi fiquem els piquillos, tot afegint pebre negre. Els confitem durant 10 minuts per cada cara. Un cops confitats els reservem.
- Tallem 2 pebrots verds a juliana. Els saltegem amb oli en una paella amb una mica de sal. Els reservem.
- Eixuguem 300 g de tonyina de sorra (prèviament dessalada durant 24 h) i la tallem a làmines.
- Tallem per la meitat 12 0lives gordal farcides d'anxova.
- Freguem amb tomàquets de penjar els naans reservats.
- Omplim els naans amb les olives tallades, pebrot verd, piquillo, i la tonyina.