Entrepà turc de verat i llimonada
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
ENTREPÀ
1 verat tallat a filets nets i sense espines
1/2 barra de pa (tipus baguet)
1/2 ceba tendra
1 tomàquet d'amanida
Mesclum (fulles tendres d'enciam barrejat)
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Llimona
Sal
Pebre
LLIMONADA
-
2 llimones
300 ml d'aigua
Sucre morè
Fulles de menta
AMANIDA DE PASTANAGA RATLLADA
1 pastanaga
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Llimona
Cacauets torrats
PREPARACIÓ
LLIMONADA
- Esprémer les llimones i reservar-ne el suc. Colar-lo.
- En una gerra afegir l'aigua, el suc de llimona, sucre al gust i dissoldre-ho bé.
- Afegir unes fulles de menta senceres i deixar infusionar a la nevera.
- Servir ben freda en una gerra.
AMANIDA DE PASTANAGA RATLLADA
- Pelar i ratllar la pastanaga.
- Posar-la en un bol i amanir-la amb sal, unes gotes de llimona, oli i pebre.
- Trinxar amb un ganivet els cacauets i barrejar-los amb la pastanaga.
Entrepà
- Rentar i tallar a rodelles fines el tomàquet. Pelar i fer làmines fines de la ceba. Posar-la a dins d'un bol amb aigua i algun glaçó perquè perdi una mica la fortor.
- Tallar els filets de verat per la meitat. Salpebrar.
- Coure el peix en una paella antiadherent a foc viu pels dos costats durant 30 segons. Retirar-lo.
- Rentar i picar el julivert. Barrejar amb els enciams.
- Obrir el pa i posar el tomàquet, salar i amanir amb un fil d'oli. Posar-hi la ceba ben escorreguda i els enciams. Disposar el peix al damunt. Esprémer unes gotes de llimona per sobre i un fil d'oli.
- Tallar en dos i servir amb la llimonada ben freda i l'amanida.