Escudella de bacallà amb pil-pil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cocotxes són una de les parts més preuades del bacallà, són la carn de sota la barbeta, una carn blanca molt lleugera i rica en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1,8 l fumet de bacallà

  • 16 cocotxes de bacallà
  • 4 tripes de bacallà
  • 90 g mongeta del ganxet cuita
  • 90 g cigró menut cuit
  • 70 g fideu gruixut
  • 2 patates kennebec o agres
  • 2 fulles de col d'hivern
  • 1 gra d'all
  • 1 bitxo
  • Fonoll per a l'emplatat
  • Oli OVE
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. En una olla escalfem, a foc mitjà-baix, 1,8 litres de fumet de bacallà.
  2. Comencem a fer un pil-pil escalfant a foc mitjà una paella amb un dit ras d'oli. Mentre s'escalfa, pelem 1 gra d'all, li traiem el germinat i el laminem.
  3. Afegim l'all laminat a la paella i el coem vigilant que no es torri. Ho aprofitem per tallar per la meitat un bitxo sec i l'afegim a la paella. Coem l'all fins que queda enrossit. 
  4. Tallem a tires 4 pells de bacallà i les afegim a la paella juntament amb 16 cocotxes de bacallà. Ho coem a foc baix durant uns 5 minuts movent de tant en tant la paella, per començar a muntar el pil-pil.
  5. Pelem 2 patates kennebeck i les escapcem directament a l'olla on tenim el fumet quasi bullint. Bulim les patates durant 15 minuts.
  6. Emboliquem i tallem al llarg 2 fulles de col d'hivern. Les reservem en un plat
  7. Un cop cuites, retirem de la paella les cocotxes i les tripes de bacallà. 
  8. Quan la patata està quasi cuita, afegim a l'olla la coll tallada, 70 g de fideu gruixut, 90 g de cigró menut cuit i 90 g de mongeta del ganxet cuita. Ho coem el temps que indiqui el fabricant del fideu.
  9. Mentrestant, acabem de muntar el pil-pil remenant la salsa amb un colador petit. 
  10. Quan el fideu està quasi cuit, afegim a l'olla les cocotxes, les tripes i el pil-pil. Ho integrem tot i apaguem el foc.
  11. Servim l'escudella acompanyant-la d'una mica de fonoll fresc.
Anar al contingut