Escudella de Nadal

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL BROU: 

    Aigua

    Carn de porc, pollastre, vedella i xai

  • Col
  • Cigrons
  • Pastanaga
  • Patata
  • Nap i xirivia
  • Sal i pebre

    Galets

  •  
  • PER A LA PILOTA:
  • Carn picada 
  • All
  • Julivert
  • Farina 
  • Llet
  • Ou

PREPARACIÓ

  1. Posem la carn a l'olla amb aigua freda (el doble d'aigua del que ocuparan a l'olla la resta d'ingredients. Si en falta, podem afegir-ne durant la cocció).
  2. Hi introduïm peces una mica més cares de les habituals del brou, peces de tall que servirem a taula: porc i pollastre o gallina, costella de vedella i /o conill de vedella, falda o pit de xai, a més a més d'os de pernil.
  3. Deixem que faci xup-xup una hora i mitja i després hi afegim verdures al gust. Com que la col la servirem amb la carn a banda del brou, deixem que bulli primer la part més lletja i en reservem les fulles més boniques per afegir al final, quan hi posem la pilota.
  4. Mentre bullen les verdures el temps necessari (una mica menys d'una hora), preparem la pilota amb la carn picada, l'all, el julivert, la llet i l'ou i l'arrebossem amb farina. L'afegirem quan falti només mitja hora per acabar la cocció, juntament amb la botifarra negra.
  5. També serà el moment d'afegir-hi els cigrons, prèviament cuits (si ho feu al caldo, imprescindible la reixeta) i de rectificar-ho de sal.
  6. Un cop feta l'escudella, colarem el brou per fer la sopa de galets i reservarem la carn i la verdura, que emplatarem a banda.
  7. En una altra olla amb aigua bullirem els galets de Nadal i els traurem del foc a mitja cocció.
  8. A última hora els donarem un altre bull amb el brou, fins que estiguin al dente.
  9. Servirem la sopa a taula acompanyada d'una a safata amb els cigrons, la carn del caldo cuita i les verdures.
Anar al contingut