Escudella de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g mongeta del ganxet (pes en sec)

    150 g xiitakes secs

    120 g fideus mitjans

    4 porros

    3 tomàquets de pera

    1 xirivia

    1 tall de carbassa

    1 quart de col verda

    1 cabeça d'alls

    1 branca d'api

    70 ml salsa de soja

    Romaní

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Hidratem 250 g de mongeta del ganxet durant una hora en aigua mineral. 
  2. Colem les mongetes i les posem en una olla de pressió. Les cobrim amb aigua mineral fins un parell de dits per sobre. Les coem un cop xiuli l'olla 30 minuts. A continuació deixem que reposi una hora, destapem i hi afegim sal, tornem a tapar l'olla de pressió i les deixem reposar 24 hores. 
  3. Posem un paper sulfurat en una safata que pugui anar al forn tapada. A continuació afegim a la safata 4 porros nets, una cabeça d'alls i tres tomàquets de pera. Tapem i ho enfornem 25 minuts a 200 graus. 
  4. Aboquem el suc de cocció dels vegetals a una olla alta. 
  5. Traiem la primera pell als porros cuits i els tallem a mida de mossegada. Traiem la pell als tomàquets cuits i també munyim la cabeça d'alls cuita. Ho afegim tot a l'olla. 
  6. Tallem a mida de mossegada una xirivia neta, un tros de carbassa pelat i sense llavors. Tallem a juliana un quart de col i ho afegim a l'olla. 
  7. Cremem una branca de romaní i també l'afegim a l'olla. 
  8. Afegim a l'olla 150 g de xiitakes deshidratats, 70 ml de salsa de soja, un pessic de sal i una cullerada de l'aigua de coure les mongetes. Cobrim amb 2 litres d'aigua mineral i ho coem durant 2 hores a foc molt baix. 
  9. Aboquem a l'olla amb l'escudella 120 g de fideus i les mongetes del ganxet cuites. Apugem una mica el foc i, un cop arrenqui a bullir, ho tapem i coem a foc mitjà 5 minuts. 
  10. Servim l'escudella. L'acabem amb unes fulletes tendres d'api que piquem i ja la tenim a punt per menjar.
Anar al contingut