Escudella de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g mongeta del ganxet (pes en sec)
150 g xiitakes secs
120 g fideus mitjans
4 porros
3 tomàquets de pera
1 xirivia
1 tall de carbassa
1 quart de col verda
1 cabeça d'alls
1 branca d'api
70 ml salsa de soja
Romaní
Sal
PREPARACIÓ
- Hidratem 250 g de mongeta del ganxet durant una hora en aigua mineral.
- Colem les mongetes i les posem en una olla de pressió. Les cobrim amb aigua mineral fins un parell de dits per sobre. Les coem un cop xiuli l'olla 30 minuts. A continuació deixem que reposi una hora, destapem i hi afegim sal, tornem a tapar l'olla de pressió i les deixem reposar 24 hores.
- Posem un paper sulfurat en una safata que pugui anar al forn tapada. A continuació afegim a la safata 4 porros nets, una cabeça d'alls i tres tomàquets de pera. Tapem i ho enfornem 25 minuts a 200 graus.
- Aboquem el suc de cocció dels vegetals a una olla alta.
- Traiem la primera pell als porros cuits i els tallem a mida de mossegada. Traiem la pell als tomàquets cuits i també munyim la cabeça d'alls cuita. Ho afegim tot a l'olla.
- Tallem a mida de mossegada una xirivia neta, un tros de carbassa pelat i sense llavors. Tallem a juliana un quart de col i ho afegim a l'olla.
- Cremem una branca de romaní i també l'afegim a l'olla.
- Afegim a l'olla 150 g de xiitakes deshidratats, 70 ml de salsa de soja, un pessic de sal i una cullerada de l'aigua de coure les mongetes. Cobrim amb 2 litres d'aigua mineral i ho coem durant 2 hores a foc molt baix.
- Aboquem a l'olla amb l'escudella 120 g de fideus i les mongetes del ganxet cuites. Apugem una mica el foc i, un cop arrenqui a bullir, ho tapem i coem a foc mitjà 5 minuts.
- Servim l'escudella. L'acabem amb unes fulletes tendres d'api que piquem i ja la tenim a punt per menjar.