Espaguetis aglio olio
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània, i se li atribueixen moltes propietats, tot i que cal tenir en compte que se n'acostuma a consumir molt poca quantitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 grans d'all
1 cabeça d'alls
1 bitxo fresc vermell
1 bitxo fresc verd
1 bitxo sec
julivert
oli OVE
formatge parmesà
sal
PER FER LA PASTA
300 g de farina
sal
2 ous
50 ml d'aigua
PREPARACIÓ
- Posem al forn en una safata amb sal 1 cabeça d'alls a 220º durant 30 minuts.
- Posem a escalfar en un pot 50 ml d'aigua mineral.
- Barregem en un bol 300 g de farina i 15 g de sal.
- Batem u ou sencer i un rovell en un bol. Ho afegim al bol de la farina i la sal.
- Afegim al bol l'aigua calenta, ho amassem, li donem forma de bola, la filmem i la deixem reposar.
- Traiem la cabeça d'alls del forn i la deixem temperar.
- Per bullir la pasta posem a escalfar una olla tapada amb 4 l d'aigua mineral i un polsim de sal.
- Laminem 4 grans d'all i els posem a enrossir en una paella gran.
- Hi afegim un bitxo fresc.
- Tallem unes branques de julivert i n'afegim la meitat a la paella amb l'all i el bitxo. Reservem la resta de julivert.
- Munyim la cabeça d'alls escalivats en un got de túrmix. Hi afegim formatge parmesà ratllat i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem, si és possible dins un biberó. Hem fet una salsa anomenada almadroc.
- Estirem la massa amb un corró, l'enrotllem i la tallem.
- Posem la pasta a bullir a l'olla quan l'aigua estigui bullint. Un cop torni a arrencar el bull la deixem uns dos minuts.
- Saltem la pasta a la paella amb els alls, el julivert i el bitxo.
- Servim la pasta amb uns punts d'almadroc, julivert picat (la resta que teníem reservat), parmesà ratllat per sobre i un bitxo vermell i un de verd tallats a rodelles sobre els punts d'almadroc.