Espaguetis aglio olio

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània, i se li atribueixen moltes propietats, tot i que cal tenir en compte que se n'acostuma a consumir molt poca quantitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 grans d'all   

    1 cabeça d'alls   

    1 bitxo fresc vermell

    1 bitxo fresc verd

    1 bitxo sec

    julivert

    oli OVE   

    formatge parmesà

    sal

     

    PER FER LA PASTA

    300 g  de farina

    sal

    2 ous

    50 ml d'aigua

PREPARACIÓ

 

  1. Posem al forn en una safata amb sal 1 cabeça d'alls a 220º durant 30 minuts.
  2. Posem a escalfar en un pot 50 ml d'aigua mineral.
  3. Barregem en un bol 300 g de farina i 15 g de sal.
  4. Batem u ou sencer i un rovell en un bol. Ho afegim al bol de la farina i la sal.
  5. Afegim al bol l'aigua calenta, ho amassem, li donem forma de bola, la filmem i la deixem reposar.
  6. Traiem la cabeça d'alls del forn i la deixem temperar.
  7. Per bullir la pasta posem a escalfar una olla tapada  amb 4 l d'aigua mineral i un polsim de sal.
  8. Laminem 4 grans d'all i els posem a enrossir en una paella gran.
  9. Hi afegim un bitxo fresc.
  10. Tallem unes branques de julivert i n'afegim la meitat a la paella amb l'all i el bitxo. Reservem la resta de julivert.
  11. Munyim la cabeça d'alls escalivats en un got de túrmix. Hi afegim formatge parmesà ratllat i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem, si és possible dins un biberó. Hem fet una salsa anomenada almadroc.
  12. Estirem la massa amb un corró, l'enrotllem i la tallem.
  13. Posem la pasta a bullir a l'olla quan l'aigua estigui bullint. Un cop torni a arrencar el bull la deixem uns dos minuts.
  14. Saltem la pasta a  la paella amb els alls, el julivert  i el bitxo.
  15. Servim la pasta amb uns punts d'almadroc, julivert picat (la resta que teníem reservat), parmesà ratllat per sobre i un bitxo vermell i un de verd tallats a rodelles sobre els punts d'almadroc.
Anar al contingut