Espaguetis al pesto vermell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les picades amb fruits secs, herbes, tomàquets secs... són una font riquíssima de vitamines, minerals, fibra, greixos saludables; enriqueixen les preparacions tant de gust com en nutrientsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g espaguetis
600 g tomàquet madur
80 g formatge grana padano
40 g pinyons
20 g anacards
10 fulles alfàbrega
8 fulles menta
6 tomàquets secs
4 grans d'all
1 bitxo sec
1 branquilló de sàlvia
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Ratllem 600 g de tomàquet madur net.
- Descartem les pells i les llavors.
- Posem un drap de fil al colador i damunt d'un segon bol.
- Aboquem el tomàquet ratllat damunt del drap. I deixem que es vagi escorrent el tomàquet durant 3 hores.
- Posem aigua a escalfar per hidratar 6 tomàquets secs.
- Posem dins un bol 6 tomàquets secs i els cobrim amb aigua tèbia.
- Posem en un pot al foc els tomàquets hidratats i prèviament eixugats. També hi posem 4 grans d'all aixafats amb la seva pell, un bitxo sec, unes boles aixefades de pebre negre i un branquilló de sàlvia. Ho cobrim amb oli OVE i ho deixem a foc baix que es confiti uns 30 minuts.
- Mentrestant, posem un pot amb aigua a bullir i preparem un bol d'aigua amb gel.
- Tirem a l'aigua bullint 8 fulles de menta i 10 d'alfàbrega.
- Un cop escaldades les fulles -qüestió de segons- les tirem al bol d'aigua i gel.
- Eixuguem les fulles i les reservem.
- Posem una paella al foc i hi tirem 40 grams de pinyons. Els torrem amb cura i els reservem en un plat.
- Posem a la mateixa paella 20 g d'anacards. Els torrem i els reservem amb els pinyons.
- Ratllem 80 g de formatge grana padano i el reservem.
- Recuperem els tomàquets secs i confitats i colem l'oli.
- Posem al got americà o al vas de la picadora de braç el tomàquet ratllat i colat del drap de fil. Els alls confitats i prèviament pelats. Els tomàquets secs confitats, un polsim de sal, el formatge ratllat, la fruita seca torrada i les fulles escaldades.
- Ho triturem tot fent-ne una pasta.
- Anem afegint a la pasta l'oli del confitat dels tomàquets. Hi hem de posar un mínim de 70 ml d'oli.
- Emulsionem el pesto.
- Coem 400 g d'espaguetis en un pot alt amb aigua i sal.
- Recuperem la pasta sense llençar tota l'aigua de cocció, perquè la podem necessitar després-.
- Barregem els espaguetis i el pesto. Li podem tirar una mica de l'aigua de cocció.
- Emplatem amb unes fulles d'alfàbrega fresca i menta. &nbs