Espaguetis all'arrabbiata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El xili i el bitxo contenen més vitamina C que els cítricsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de pasta
1 xili de Jalapa fresc
1 havaner
1 "biquinho"
125 g de formatge parmesà 24 mesos
4 tomàquets en conserva
2 cullerades de pasta de tomàquet
Grappa
Vi ranci
2 grans d'all
Pebre negre
Llorer
Julivert
Alfàbrega
Orenga
PREPARACIÓ
- Buidem i tallem a rodelles els bitxos.
- Posem una cassola al foc i hi tirem un raig d'oli d'oliva. Laminem 2 grans d'all i els fem ballar a la cassola amb els bitxos.
- Hi afegim un raig de grappa i ho flamegem.
- Tallem 4 tomàquets en conserva a daus i els afegim a la cassola.
- Escalfem tres litres i mig d'aigua en una olla. Hi tirem un pols de sal.
- Afegim a la cassola 2 cullerades de tomàquet concentrat. Ho remenem i hi afegim un raig de vi ranci. Ho deixem a foc baix durant 10 minuts.
- Tirem a l'olla 350 grams de pasta i la deixem bullir durant uns 7 minuts.
- Piquem unes fulles de julivert, alfàbrega i orenga i les barregem en un bol.
- Un cop bullida, traiem la pasta de l'olla i la passem a la cassola juntament amb les herbes, i remenem.
- Ratllem 125 g de formatge parmesà en un bol, n'afegim la meitat a la cassola i remenem.
- Hi afegim un raig d'oli i, si volem, hi podem ratllar bitxo havaner congelat per sobre, per donar-hi un toc de picant. I ja ho podem servir.