Espaguetis amb calamar i musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El calamar és ric en proteïnes de bona assimilació i conté iode, un mineral que participa en el funcionament normal del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g d'espaguetis
150 g de calamars
1/2 kg de musclos
100 g de parmesà
1 gra d'all
2 tomàquets en conserva
pebre vermell dolç fumat
una cullerada de mantega
oli OVE
vi blanc
julivert
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa dos calamars.
- Posem a escalfar una olla amb 3 l d'aigua mineral.
- Posem a enrossir, en una cassola amb força oli OVE, un gra d'all laminat.
- Afegim el calamar i una mica d'aigua a la cassola de l'all i ho deixem coure tot a foc baix, remenant-ho durant 5 minuts.
- Un cop l'aigua ja bull, hi posem els 300 g d'espaguetis i deixem que bullin durant 7 minuts (temps vinculat al tipus de pasta que fem servir).
- Tallem a la brunesa 2 tomàquets en conserva.
- Afegim a la cassola del calamar pebre vermell dolç fumat, un raig de vi blanc, 1 cullerada de mantega i el tomàquet. Ho remenem i ho reservem.
- Obrim el mig quilo de musclos en una vaporadora. En traiem les closques i reservem els musclos en un bol. Hi afegim un raig d'oli OVE per evitar que s'assequin.
- Afegim a la cassola del calamar l'aigua dels musclos i la pasta cuita. Ho remenem.
- Servim la pasta en un plat i hi afegim els musclos. Hi ratllem al damunt 100 g de parmesà i hi posem una mica de julivert trinxat.