Espaguetis amb calamar i musclos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és ric en proteïnes de bona assimilació i conté iode, un mineral que participa en el funcionament normal del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    300 g d'espaguetis

    150 g de calamars

    1/2 kg de musclos  

    100 g de parmesà

    1 gra d'all

    2 tomàquets en conserva

    pebre vermell dolç fumat

    una cullerada de mantega

    oli OVE

    vi blanc

    julivert

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa dos calamars.
  2. Posem a escalfar una olla amb 3 l d'aigua mineral.
  3. Posem a enrossir, en una cassola amb força oli OVE, un gra d'all laminat.
  4. Afegim el calamar i una mica d'aigua a la cassola de l'all i ho deixem coure tot a foc baix, remenant-ho durant 5 minuts.
  5. Un cop l'aigua ja bull, hi posem els 300 g d'espaguetis i deixem que  bullin durant 7 minuts (temps vinculat al tipus de pasta que fem servir).
  6. Tallem a la brunesa 2 tomàquets en conserva.
  7. Afegim a la cassola del calamar pebre vermell dolç fumat, un raig de vi blanc, 1 cullerada de mantega i el tomàquet. Ho remenem i ho reservem.
  8. Obrim el mig quilo de musclos en una vaporadora. En traiem les closques i reservem els musclos en un bol. Hi afegim un raig d'oli OVE per evitar que s'assequin.
  9. Afegim a la cassola del calamar  l'aigua dels musclos i la pasta cuita. Ho remenem.
  10. Servim la pasta en un plat  i hi afegim els musclos. Hi ratllem al damunt 100 g de parmesà i hi posem una mica de julivert trinxat.
Anar al contingut