Espaguetis amb calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: MARC RIBAS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'espaguetis
400 g de calamar
100 g ceba ja rossa
100 g formatge de vaca molt curat
1 l de fumet vermell
4 rovells d'ou
3 tomacons
3 tomàquets secs en oli
2 grans d'all
Oli OVE
Vi ranci
julivert
Sal
Mantega
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar un fumet vermell que haurem fet o comprat prèviament.
- Netegem 400 g de calamar i el tallem a rodelles.
- En una paella amb oli abundant hi posem 2 grans d'all aixafats. Quan són rossos, els traiem i hi afegim els calamars, 1 l de fumet vermell (no tot), 100 g ceba rossa i pebre. Ho courem 35 minuts a foc baix i ho anirem remenant. Si veiem que el calamar es beu el fumet, n'hi anirem afegint.
- Tirem a la cassola un bon raig de vi ranci i mentrestant tallem a microbrunesa 3 tomàquets secs en oli.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat tirem a la cassola els tomàquets secs i també hi ratllem 3 tomacons. Els coem fins que perdin l'aigua de vegetació.
- En una olla amb aigua bullent hi posem 350 g d'espaguetis i sal. Ho bullim 8 minuts.
- Mentrestant ratllem 100 g de formatge de vaca molt curat.
- Trenquem 4 ous i n'agafem els rovells, que blanquegem.
- Un cop cuits, passem els espaguetis a la cassola juntament amb una cullerada de mantega per lligar-ho tot. Després hi afegim els rovells blanquejats i el formatge. Ho integrem tot.
- Piquem una mica de julivert i el tirem sobre els espaguetis un cop emplatem.