Espaguetis amb formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els formatges en general són aliments molt complets gràcies al seu contingut de proteïnes, minerals com el calci i el fòsfor, i vitamines A, D i del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g espaguetis
140 g de formatge maó curat
125 g de formatge blau
100 ml de nata
50 g de vi de gel
100 g d'ametlles
1 tomàquet
2 cues de ceba tendra
Pebre
Sal
Llorer
PREPARACIÓ
- Escalfem 100 ml de nata en un pot amb 1 fulla de llorer fins que arrenqui el bull.
- Esmicolem 125 g de formatge blau i l'afegim al pot de nata. Ho retirem del foc i en desfem el formatge.
- Hi afegim 50 ml de vi de gel i ho remenem. Ho reservem tot plegat.
- Afegim un polsim de sal i 350 g d'espaguetis a l'olla on tenim 3,5 l d'aigua mineral bullint. Bullim els espaguetis durant 7 minuts.
- Escaldem en una olla petita un tomàquet al qual haurem fet dos talls amb un ganivet a la part inferior. Un cop escaldat, hi tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
- Pelem el tomàquet i el triturem. El reservem en un bol petit amb un raig d'oli OVE.
- Partim per la meitat 100 g d'ametlles torrades i les reservem.
- Tallem a rodelles molt fines 1 cua de ceba tendra.
- Posem en una cassola la pasta cuita amb un raig d'oli, hi afegim la salsa, les ametlles, el tomàquet i les cues de ceba, i ho remenem.
- Ratllem 140 g de formatge maó curat i n'afegim la meitat a la cassola. Ho remenem.
- Servim la pasta i hi afegim un raig d'oli, pebre i la resta de formatge ratllat per sobre.