Espaguetis amb formatge i nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g espaguetis
200 g crème frâiche
125 g formatge blau gorgonzola
100 g nous pelades
70 g grana padano
25 ml conyac
2 ous
1 tomàquet
Llorer
Farigola
Cua de ceba tendra
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar tres litres i mig d'aigua. Mentrestant posem en una cassola ampla 200 g de crème fraîche amb una fulla de llorer i l'escalfem a foc fluix.
- Quan la crème fraîche té la textura d'un iogurt bastant líquid, hi afegim 125 g de formatge blau gorgonzola i el desfem.
- Un cop el formatge està desfet traiem la fulla de llorer de la cassola. Hi aboquem 25 ml de conyac i deixem que evapori l'alcohol. Retirem un moment del foc.
- Fem un tomàquet concassé pelant-lo, traient-li les llavors i tallant-lo a daus petits. El reservem amb un raig d'oli OVE, sal i pebre negre.
- Quan l'aigua està a punt de bullir hi afegim un grapat de sal.
- Separem clares i rovells de dos ous. Posem els rovells en un recipient amb una salmorra feta amb 200 ml d'aigua i 20 g de sal. Curem els rovells amb la salmorra durant 5 minuts. Les clares les guardem en un altre recipient a la nevera.
- Bullim 350 g d'espaguetis un minut menys del que indica el fabricant al paquet.
- Acabem la salsa traient els rovells de la salmorra i afegint-los a la cassola. Remenem per integrar bé els rovells a la salsa a foc molt baix.
- Un cop la pasta està cuita la traiem de l'olla amb una cullera i la passem directament a la cassola amb la salsa. Remenem per integrar-ho bé afegint-hi, si cal, una o dues cullerades de l'aigua de cocció de la pasta.
- Traiem la cassola del foc i hi afegim el tomàquet. Ho integrem i hi afegim 100 g de nous pelades, que trenquem una mica amb les mans. Un cop integrat acabem el plat amb unes rodelles de ceba tendra.
- Servim el plat de pasta acompanyant-lo d'una mica de formatge grana padano ratllat i unes fulles de farigola fresca.