Espaguetis amb salsa picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els mol·luscs com les cloïsses aporten en general proteïnes de bona assimilació, poc greix, poques calories, minerals com el fòsfor, el potassi, el ferro i el iode, i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de cloïsses
350 g d'espaguetis secs d'ou
100 g de formatge grana padano
500 ml d'oli suau
15 bitxos
3 grans d'all
Llorer
Alfàbrega
Cava
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Primer de tot elaborarem l'oli picant: posarem en un recipient 500 ml d'oli d'oliva suau, quinze bitxos, un gra d'all aixafat i una fulla de llorer. Ho confitarem a foc baix durant 20 minuts. Un cop fet, ho reservarem en una ampolla de vidre sense colar.
- Posem 600 g de cloïsses en un bol amb aigua i sal perquè acabin de deixar anar la sorra.
- Posem al foc una olla amb aigua amb sal. Quan bulli hi afegim 350 g d'espaguetis secs d'ou que coem dos minuts menys del que ens digui el fabricant (després els courem dos minuts més).
- Laminem dos grans d'all i els posem a una paella al foc amb un raig d'oli confitat. Aprofitem per ratllar 100 g de formatge grana padano.
- Quan ja són rossos, hi afegim un raig de cava. Colem les cloïsses que teníem amb aigua i també les hi afegim. Per últim, hi afegim els espaguetis cuits amb l'ajuda d'una cullera per a pasta. Ho barregem tot i ho coem dos minuts.
- Quan les cloïsses s'han obert, hi afegim el formatge ratllat i pebre negre. Ho integrem i hi apaguem el foc.
- Ho emplatem amb unes quantes fulles d'alfàbrega.