Espaguetis amb tirabecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El tirabecs són una verdura i, com a tal, lleugers d'energia i rics en fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
750 g de llet
600 g de tavelles de pèsols
400 g d'espaguetis
110 g de mantega
100 g de nata del 35%
110 g de farina
2 grapats de tirabecs
1 bitxo fresc
1 gra d'all
formatge curat d'ovella
nou moscada
pebre blanc
sal
PREPARACIÓ
- Desgranem 1 kg de pèsols i en destriem pèsols i tavelles. Reservem els pèsols per un altre dia.
- Posem a escalfar una olla amb 750 g de llet, 100 g de nata del 35 % i les tavelles esbandides. Ho tapem, ho fem bullir i ho deixem 30' amb el foc al mínim .
- Escalfem una altra olla, hi posem 110 g de mantega i deixem que es vagi desfent. Quan s'hagi fos, hi posem 110 g de farina, abaixem el foc i ho anem remenant durant 10' perquè es cogui bé la farina.
- Triturem la infusió de tavelles i la colem.
- Afegim, d'una tirada, la infusió de tavelles sobre el pot de la farina. Ho remenem fins que aconseguim la textura de beixamel. Hi ratllem mitja nou moscada, ho salpebrem amb pebre blanc, ho integrem bé, ho filmem i ho reservem.
- Posem 4 l d'aigua mineral i un polsim de sal en una olla. Quan bulli, hi coem els espaguetis durant 7 minuts.
- Omplim una altra olla amb aigua mineral, la salem i hi escaldem els tirabecs durant un parell de minuts.
- Tallem la cocció dels tirabecs posant-los dins un bol amb gel i aigua freda.
- Posem un raig d'oli d'oliva verge extra en una cassola, hi refreguem un gra d'all aixafat, hi saltem els tirabecs escaldats i els reservem.
- Posem una altra cassola al foc i hi afegim els espaguetis cuits, un cullerot de la seva aigua de cocció, i la beixamel de tavelles. Ho integrem bé i quan arrenqui el bull, hi afegim els tirabecs. Ho remenem i ja ho podem servir.
- Ho emplatem amb una mica de bitxo picat i formatge curat d'ovella ratllat per damunt.