Espaguetis del cardenal amb cranc blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
350 g d'espaguetis
2 crancs blaus
500 ml de brou de crustacis
500 ml de nata
70 g de mantega
2 porros
1 bitxo fresc
1 fulla de llorer
1 pastanaga
1 gra d'all
Conyac
Julivert
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem aigua en un bol i quan bulli, hi tirem els 2 crancs blaus. Fem que bullin durant 10 minuts i els traiem. Tallem la cocció posant-los en un bol amb aigua i gel.
- Trenquem els crancs i en traiem la carn de les potes i el corall del cap. Reservem per separat.
- Tallem a microbrunesa 2 porros i una pastanaga. Enrossim aquestes verdures amb un raig d'oli d'oliva en una cassola. Hi afegim 1 fulla de llorer, un all aixafat i un bitxo fresc tallat a rodelles. Quan estigui tot enrossit, hi tirem un raig de conyac i en deixem evaporar l'alcohol.
- Barregem i escalfem en un pot 500 ml de brou de crustacis i 500 ml de nata.
- Afegim els coralls del cranc reservats a la cassola i ho remenem per integrar-los. Un cop integrat, hi afegim el brou amb nata i ho deixem a foc lent durant 15 minuts.
- Escalfem en una olla 3,5 litres d'aigua mineral amb un polsim de sal. Bullim els espaguetis 7 minuts.
- Un cop la pasta ha bullit, la traiem de l'olla i l'afegim a la cassola.
- Afegim a la cassola la carn dels crancs i 70 g de mantega. Ho barregem.
- Emplatem i servim amb una mica de julivert picat per sobre.