Espaguetis sense gluten amb salsa de ceba

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tant gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g d'espaguetis sense gluten

    100 g de xiitakes

    8 gambots crus

    6 alls tendres

    1 ceba

    1 llimona

    40 g de formatge semicurat barreja sense lactosa

    Oli

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la salsa de ceba posant al forn una ceba i una cabeça d'alls. Els alls els hi deixarem 20 minuts, mentre que la ceba seguirà al forn 20 minuts més; per tant, 40 minuts a 180 °C.
  2. Deixem quatre litres d'aigua en una olla, escalfant-se, a foc mitjà.
  3. Agafem el got batedor per ratllar-hi 40 g de formatge semicurat barreja sense lactosa.
  4. Funyim la cabeça d'alls cuits en un recipient. Agafem dues cullerades d'aquesta pasta d'all i l'afegim al got batedor.
  5. Maltallem la ceba cuita i l'afegim al got batedor i ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta. Un cop fet ho reservem.
  6. Agafem vuit gambots desconeglats i els pelem un per un, els tallem de llarg i els traiem el budell. Els reservem al plat un cop estiguin tots.
  7. Comencem a fer l'acompanyament tallant a juliana i de llarg sis alls tendres nets.
  8. Tallem a juliana 100 g de xiitakes ja nets.
  9. Mentre posem a escalfar una paella, agafem 400 g d'espaguetis sense gluten i els tirem a l'olla amb aigua bullint. Hi afegim una mica de sal i els hi deixem durant nou minuts.
  10. Comencem a saltar els acompanyaments, afegim a la paella els alls tendres i el xiitake.
  11. Quan els vegetals estan quasi a punt, afegim a la paella els gambots ja nets i els saltem també.
  12. Aboquem a la paella el puré de ceba i formatge. Ho integrem a foc baix.
  13. Un cop els espaguetis ja estiguin fets i, per tant, hagin passat els nou minuts de cocció, els passem amb una aranya de l'olla a la paella i ho integrem bé abans d'emplatar-ho.
  14. Hi afegim una mica d'aigua de la cocció per donar-hi més consistència.
  15. Per afegir-hi un toc verd, hi posarem unes quantes fulles d'orenga. I per sobre hi ratllarem la pela d'una llimona.
Anar al contingut