Espaguetis sense gluten amb salsa de ceba
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La ceba és una hortalissa tant gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'espaguetis sense gluten
100 g de xiitakes
8 gambots crus
6 alls tendres
1 ceba
1 llimona
40 g de formatge semicurat barreja sense lactosa
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la salsa de ceba posant al forn una ceba i una cabeça d'alls. Els alls els hi deixarem 20 minuts, mentre que la ceba seguirà al forn 20 minuts més; per tant, 40 minuts a 180 °C.
- Deixem quatre litres d'aigua en una olla, escalfant-se, a foc mitjà.
- Agafem el got batedor per ratllar-hi 40 g de formatge semicurat barreja sense lactosa.
- Funyim la cabeça d'alls cuits en un recipient. Agafem dues cullerades d'aquesta pasta d'all i l'afegim al got batedor.
- Maltallem la ceba cuita i l'afegim al got batedor i ho turbinem fins que n'obtinguem una pasta. Un cop fet ho reservem.
- Agafem vuit gambots desconeglats i els pelem un per un, els tallem de llarg i els traiem el budell. Els reservem al plat un cop estiguin tots.
- Comencem a fer l'acompanyament tallant a juliana i de llarg sis alls tendres nets.
- Tallem a juliana 100 g de xiitakes ja nets.
- Mentre posem a escalfar una paella, agafem 400 g d'espaguetis sense gluten i els tirem a l'olla amb aigua bullint. Hi afegim una mica de sal i els hi deixem durant nou minuts.
- Comencem a saltar els acompanyaments, afegim a la paella els alls tendres i el xiitake.
- Quan els vegetals estan quasi a punt, afegim a la paella els gambots ja nets i els saltem també.
- Aboquem a la paella el puré de ceba i formatge. Ho integrem a foc baix.
- Un cop els espaguetis ja estiguin fets i, per tant, hagin passat els nou minuts de cocció, els passem amb una aranya de l'olla a la paella i ho integrem bé abans d'emplatar-ho.
- Hi afegim una mica d'aigua de la cocció per donar-hi més consistència.
- Per afegir-hi un toc verd, hi posarem unes quantes fulles d'orenga. I per sobre hi ratllarem la pela d'una llimona.