Espaguetis vegetals amb pesto
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
En aquesta recepta les verdures es presenten d'una manera molt original, en forma d'espaguetis. Pot ser una bona manera d'introduir aquest grup d'aliments en nens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 pastanagues
1 carbassó
1 moniato
1 api
1/2 col
1/2 manat de bledes
PER A LA SALSA
1 grapat de nous
1 grapat de pinyons
1 gra d'all
1 bitxo
1 cullerada de salsa de soja
50g d'ametlla torrada
50g de crostons de pa fregits i salats
julivert
alfàbrega
gingebre
oli OVE
sal
PREPARACIÓ
- Posem 500 g d'oli d'oliva verge extra en un pot que pugui anar al foc. Hi afegim un gra d'all aixafat, un bitxo partit per la meitat i un tros de gingebre ratllat, segons el gust de cadascú. Si tenim el gingebre pelat i congelat, serà molt més fàcil de ratllar. Ho deixarem confitar 10 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, el colem i deixem refredar a temperatura ambient.
- Posem aigua en una olla grossa. La tapem i fem que bulli.
- Preparem un bol gros amb aigua i gel. Ens servirà per tallar la cocció de les verdures.
- Pelem el moniato (uns 175 g), el tallem amb forma d'espaguetis i l'escaldem durant 3 minuts. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Pelem l'api (uns 100 g) per treure'n la part fibrosa, en fem tiretes en forma d'espaguetis, l'escaldem durant 2 minuts i mig. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Netegem les pastanagues (uns 150 g), en fem espaguetis i les escaldem durant 2 minuts i mig. Passat aquest temps, les posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Agafem mitja col (uns 250 g), la tallem en forma d'espagueti i l'escaldem durant 2 minuts. Passat aquest temps, la posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Netegem el carbassó (uns 220 g), el tallem en forma d'espaguetis i l'escaldem durant uns 30 segons. Passat aquest temps, el posem al bol d'aigua i gel per tallar-ne la cocció.
- Traiem i reservem la penca de la bleda per una altra reserva. En netegem les fulles, les tallem en forma d'espaguetis i les posem en un altre bol ben gros.
- Escorrem bé la resta de vegetals i els ajuntem a les bledes.
- Torrem un grapat de pinyons a una paella sense oli, a foc baix. Els fem suar sense que arribin a cremar, just que deixin anar els olis.
- Posem un grapat de nous en un pot de batedora, juntament amb una cullerada de salsa de soja, un grapat de julivert tallat, un grapat d'alfàbrega, els pinyons torrats i una mica de l'oli confitat. Com que l'oli és picant, aneu-ne afegint segons el gust i la textura que desitgeu.
- Piquem, en un morter, 50 g d'ametlla torrada i salada, juntament amb 50 g de crostons de pa fregits i salats. Hi afegim un polsim de sal, al gust de cadascú.
- Servim els espaguetis vegetals al fons del plat. Damunt, hi posem un parell de cullerades de pesto, la picada d'ametlles i crostons, i ho acabem amb una mica de pebre blanc. És un plat per menjar fred.