Espardenyes amb cigró menut i botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Villagrasa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Feu, Sabadell
- Informació nutricional -Obre
Les espardenyes son l'aparell digestiu del cogombre de mar. Destaca el seu contingut en magnesi, ferro i zinc.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 600 g d'espardenyes
- 400 g de cigró menut de Sabadell
- 100 g de botifarra "terregada"
- 4 grans d'all
- oli d'oliva d'Ullastrell
- 1 bitxo
- sal
- bicarbonat
- aigua mineral
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els cigrons en remull amb aigua mineral i una mica de sal el dia abans.
L'endemà, escorreu-los, empolseu-los amb bicarbonat, poseu-los en un cassó, cobriu-los amb aigua mineral, rectifiqueu-los de sal i deixeu-los bullir molt a poc a poc.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu un all laminat i un bitxo. Quan l'all estigui dauradet, afegiu-hi les espardenyes, prèviament netejades i tallades per la meitat, i els cigrons i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
Tot seguit, en una paella amb una miqueta d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra.
I ja per acabar, emplateu els cigrons amb les espardenyes, poseu-hi les rodanxes de botifarra a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat i un bitxo.
L'endemà, escorreu-los, empolseu-los amb bicarbonat, poseu-los en un cassó, cobriu-los amb aigua mineral, rectifiqueu-los de sal i deixeu-los bullir molt a poc a poc.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu un all laminat i un bitxo. Quan l'all estigui dauradet, afegiu-hi les espardenyes, prèviament netejades i tallades per la meitat, i els cigrons i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
Tot seguit, en una paella amb una miqueta d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra.
I ja per acabar, emplateu els cigrons amb les espardenyes, poseu-hi les rodanxes de botifarra a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat i un bitxo.