Espàrrecs amb cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs tenen poques calories i són rics en vitamines i minerals, dels quals destaca el potassi, cosa que els dona propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 manats d'espàrrecs verds
100 g pernil salat
100 ml oli OVE
80 g ametlles torrades sense sal
30 g cansalada curada
3 grans d'all
1 ou
Menta
Julivert
Vinagre de poma
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem al foc una olla amb aigua i preparem una safata amb aigua, glaçons i sal. Mentre l'aigua arrenca el bull, rentem i tallem 3 manats d'espàrrecs verds gruixuts.
- Quan l'aigua bull, hi afegim sal i els espàrrecs nets. Els escaldem durant un minut.
- Passat el minut, traiem els espàrrecs de l'olla i els posem a la safata amb aigua i gel per tallar la cocció.
- Quan els espàrrecs estan freds, els traiem de l'aigua, els eixuguem amb un drap i els reservem.
- Fem una emulsió de menta posant al got del batedor: un ou que trenquem, un polsim de sal, una cullerada de vinagre de poma. Turbinem una mica i hi afegim a poc a poc 100 ml d'oli OVE.
- Quan tenim l'emulsió feta, agafem unes fulles de menta, les rentem i les afegim al got batedor. Turbinem una mica més i reservem l'emulsió en un bol.
- Posem al foc una cassola ampla. Mentre s'escalfa, tallem a daus petits 30 g de cansalada curada i aixafem 3 grans d'all.
- Afegim a la cassola els grans d'all i la cansalada tallada i els saltem.
- Aprofitem per tallar també a daus petits 100 g de pernil salat, i, un cop la cansalada està saltada afegim a la cassola el pernil tallat i els espàrrecs. Ho saltem durant un parell de minuts i retirem del foc.
- Posem en un morter 80 g d'ametlles torrades sense sal i sense pell. Les piquem una mica i les reservem.
- Agafem unes fulles de julivert, les rentem amb aigua i les piquem amb un ganivet.
- Emplatem posant els espàrrecs, els acompanyem de trossets de cansalada i de pernil, napem amb l'emulsió de menta i acabem posant ametlla picada i julivert picat per sobre. Bon profit!