Espàrrecs blancs amb crema d'ametlles
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs blancs en conserva destaquen per l'alt contingut d'aigua i de fibra, són molt lleugers i amb certes propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 pots d'espàrrecs blancs
125 g ametlles fregides salades
60 g ametlla marcona
2 llimones
40 ml oli OVE
Mantega
PREPARACIÓ
- Obrim 2 pots d'espàrrecs blancs gruixuts. Guardem el líquid dels espàrrecs i reservem els espàrrecs dins un colador amb plat un a sota.
- Posem en un got batedor 230 ml de l'aigua d'espàrrecs, el suc de 1/2 llimona, 60 g d'ametlla marcona sense torrar i 2 grapats d'ametlla fregida salada. Ho triturem tot.
- Hi afegim de mica en mica, i mentre anem emulsionant la barreja, 40 ml d'oli OVE.
- Colem la salsa en un passapuré o colador xinès.
- Posem a escalfar en una paella 2 daus de mantega.
- Quan la mantega s'hagi desfet, hi afegim els espàrrecs a petits grapats per no amuntegar-los. Els anem marcant i reservant.
- Tallem a mida de mossegada els espàrrecs torrats.
- Tirem la salsa per sobre dels espàrrecs.
- Acabem el plat amb un grapat d'ametlla fregida salada picada a ganivet i una mica de pell de llimona ratllada.