Espàrrecs blancs confitats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espàrrecs blancs creixen sota terra; com que no els toca el sol, no desenvolupen el color verd característic. Destaca la seva aportació en potassi que li confereix propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 espàrrecs blancs
30 g mantega
300 ml nata
Fulles d'estragó
1 ou
1 llimona
Mostassa de Dijon
Escates de sal
Menta fresca
Cacauets torrats
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem pelant 8 espàrrecs i els tallem la part dura. En reservem totes les pells i troncs.
- Tindrem una cassola amb oli a 85º (necessitarem un termòmetre), i quan estigui a la temperatura desitjada hi submergim els espàrrecs. Els durem al forn preescalfat també a 85º i els deixarem confitar 30 minuts.
- En un pot hi ficarem totes els troncs i les pells d'espàrrec i 300 ml de nata. Ho bullirem 20 minuts i ho deixarem reposar 20 minuts més.
- Un cop ja tenim la nata reposada, ho triturarem tot i després ho colarem en un bol.
- En aquest mateix bol hi afegim 30 g de mantega que barrejarem amb la resta fins que es desfaci.
- Preparem la maionesa: en un got batedor hi posem un ou, sal, pebre, oli OVE, una culleradeta de mostassa de Dijon, mitja llimona espremuda i fulles de menta. Ho turbinem tot fins a obtenir la textura de maionesa.
- En un plat hi posarem la base de la nostra crema d'espàrrecs colada, al damunt els espàrrecs --que haurem confitat-- i per sobre, la maionesa. Hi podem afegir fulles d'estragó, escates de sal i uns quants cacauets torrats que haurem picat al morter al damunt.