Espàrrecs blancs confitats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs blancs creixen sota terra; com que no els toca el sol, no desenvolupen el color verd característic. Destaca la seva aportació en potassi que li confereix propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 espàrrecs blancs 

    30 g mantega  

    300 ml nata  

    Fulles d'estragó 

    1 ou 

    1 llimona 

    Mostassa de Dijon 

    Escates de sal 

    Menta fresca 

    Cacauets torrats 

    Oli OVE 

    Pebre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem pelant 8 espàrrecs i els tallem la part dura. En reservem totes les pells i troncs. 
  2. Tindrem una cassola amb oli a 85º (necessitarem un termòmetre), i quan estigui a la temperatura desitjada hi submergim els espàrrecs. Els durem al forn preescalfat també a 85º i els deixarem confitar 30 minuts. 
  3. En un pot hi ficarem totes els troncs i les pells d'espàrrec i 300 ml de nata. Ho bullirem 20 minuts i ho deixarem reposar 20 minuts més. 
  4. Un cop ja tenim la nata reposada, ho triturarem tot  i després ho colarem en un bol.  
  5. En aquest mateix bol hi afegim 30 g de mantega que barrejarem amb la resta fins que es desfaci. 
  6. Preparem la maionesa: en un got batedor hi posem un ou, sal, pebre, oli OVE, una culleradeta de mostassa de Dijon, mitja llimona espremuda i fulles de menta. Ho turbinem tot fins a obtenir la textura de maionesa. 
  7. En un plat hi posarem la base de la nostra crema d'espàrrecs colada, al damunt els espàrrecs --que haurem confitat-- i per sobre, la maionesa. Hi podem afegir fulles d'estragó, escates de sal i uns quants cacauets torrats que haurem picat al morter al damunt.  
Anar al contingut