Espatlla de xai al forn amb bolets
- Cuina: Jan Fargas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les Voltes de Sant Sebastià de Moià
INGREDIENTS
Espatlla de xai
Ceba
Porro
Tomàquets
Pastanaga
Llard de porc
Romaní
Sal, pebre i oli
1 got de vi blanc
1 got de vi negre
1 got d'aigua
All sec
Patates
PREPARACIÓ
- Submergim l'espatlla en aigua i un bon grapat de sal durant 30min perquè es sali la peça
- Fem una pasta amb el llard, el romaní, la sal i el pebre
- Assequem l'espatlla i l'untem ben untada amb la barreja
- Preparem una bresa de porro, ceba, tomàquet, pastanaga i alls
- Posem la bresa, els vins i el got d'aigua a la safata del forn
- Hi afegim la espatlla i ho tapem ben tapat amb paper de plata
- Ho posem al forn a 190 graus durant 2 hores
- Traiem el xai del forn i el destapem, hi afegim un bon grapat de patates, un raig d'oli i ho deixem 1 hora més al forn destapat a uns 190/200 ºC. Quan surti ja estarà fet.