Espatlla de xai al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 espatlla de xai
4 garrons de xai
2 porros
1 llima
1 patata
1 cabeça d'alls
1 pastanaga
Llard
Pebre
Vi ranci
Conyac
Sal
Llorer
Un grapat d'olives
Farigola
Romaní
Cigrons remullats
Julivert
Oli OVE
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Torrem al forn 4 garrons de xai a 220º durant 15 minuts.
- Tallem a bresa 2 porros i 1 pastanaga i els posem en una olla exprés.
- Afegim a l'olla 1 fulla de llorer, un grapat de cigrons remullats, els garrons torrats i unes branques de julivert.
- Ho cobrim amb 1,2 l d'aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts i ho deixem en repòs 2 hores.
- Posem en un tàper amb aigua i sal (50 grams per litre) 1 espatlla de xai i les deixem durant 30 minuts.
- Posem el brou en una olla i la deixem escalfant a foc baix.
- Posem un raig d'oli OVE i una cullerada de llard en una cassola gran i l'escalfem.
- Eixuguem l'espatlla de xai i la marquem a la cassola.
- Tallem per la meitat 1 cabeça d'alls i 1 llima i els refreguem pel fons de la cassola. Afegim 1 fulla de llorer i pebre negre, farigola i romaní.
- Afegim un raig de vi ranci i un de conyac i deixem evaporar els sucres.
- Afegim el brou calent i ho deixem a foc lent durant 15 minuts.
- Laminem 2 patates netes amb pell i les afegim a la cassola.
- Portem la cassola al forn a 220º durant 10 minuts.
- Obrim el forn i salsem. Deixem la cassola al forn 10 minuts més.
- Obrim el forn, hi afegim un grapat d'olives verdes, tornem a salsar i deixem la cassola 10 minuts més al forn (total 30 minuts de forn).
- Traiem del forn i servim en una safata les patates, l'espatlla i unes fulles de farigola i romaní.