Espigalls amb carn d'olla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 manats d'espigalls
300 g cua de bou desossada
250 ml brou concentrat
50 g tomàquet concentrat
50 g vinagre chardonnay
4 anxoves en salmorra
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 all
1 kg de ceba tendra
1 presa xocolata
romaní
farigola
oli OVE
mostassa Dijon
pebre blanc
llet
PREPARACIÓ
- Traiem les espines de 4 anxoves de pot. Deixem els filets en una safata amb aigua mineral i les espines en un tàper amb llet i ho guardem a la nevera.
- Pelem i tallem a la brunesa 1 gra d'all, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell i 1 kg de ceba tendra
- Sofregim l'all en una cassola amb oli OVE
- Afegim a la cassola els pebrots i la ceba i els sofregim
- Fem un farcellet amb romaní i farigola i l'afegim a la cassola amb 50 g de tomàquet concentrat
- Traiem de la nevera un tàper amb 250 ml de brou concentrat de carn i l'escalfem en un pot
- Afegim la carn esfilagarsada i 1 presa de xocolata al pot del brou i ho deixem coure 2 minuts
- Posem al foc un pot mitjà amb aigua mineral i un pols de sal i preparem un bol amb aigua i gel. El pot amb aigua calenta serà per coure els espigalls. El bol serà per tallar la cocció.
- Polim i repelem 3 manats d'espigalls
- Escaldem durant 2 minuts els espigalls en el pot d'aigua bullint i tallem la cocció en el bol. Ho reservem.
- Posem una paella petita a escalfar amb oli OVE
- Traiem de la nevera el tàper de les espines amb llet, les eixuguem, enfarinem i fregim.
- Posem el contingut del pot (brou i carn) a la cassola de les verdures. Ho barregem i escalfem.
- Preparem una vinagreta: emulsionem en un bol fred amb varetes manuals: 50 g de vinagre chardonnay, 1 cullerada de mostassa de Dijon, i oli OVE. Hi afegim pebre blanc.
- Servim la carn d'olla amb verdures, els espigalls, la vinagreta, les espines fregides i els filets d'anxova. Hi posem pebre per sobre.