Esqueixada amb crema de piquillos

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pebrots són una hortalissa d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 ració

    100 g bacallà dessalat

  • 1 llesca de pa
  • Pebre vermell
  • 3 pebrots del piquillo 
  • 1 taronja 
  • Crema de vinagre balsàmic 
  • Sal
  • Olives arbequines
  • Oli picant d'ove
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem una paella al foc amb un bon raig d'oli OVE. 
  2. Mentre l'oli s'escalfa, esbocinem amb les mans una llesca de pa. El fregim a la paella amb oli.
  3. Un cop fregit, retirem el pa de la paella i el posem en un plat amb paper absorbent perquè perdi l'excés d'oli. Un cop estigui escorregut, traiem el paper. 
  4. Amanim el pa amb pebre vermell.
  5. Espremem mitja taronja al got batedor. Reservem l'altra meitat per ratllar-ne la pell al final.
  6. Afegim 2 pebrots del piquillo en conserva al got batedor i hi afegim una mica de sal.
  7. Hi afegim un raig de crema de vinagre balsàmic.
  8. Amb el braç elèctric en marxa, hi anem tirant oli OVE per emulsionar la barreja.
  9. Esqueixem 100 g de bacallà dessalat.
  10. Emplatem una cullerada de l'emulsió, el bacallà dessalat esqueixat, unes olives arbequines, els crostons fregits reservats, pell de taronja ratllada i un raig d'oli picant.
Anar al contingut