Esqueixada amb crema de piquillos
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els pebrots són una hortalissa d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 ració
100 g bacallà dessalat
- 1 llesca de pa
- Pebre vermell
- 3 pebrots del piquillo
- 1 taronja
- Crema de vinagre balsàmic
- Sal
- Olives arbequines
- Oli picant d'ove
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem una paella al foc amb un bon raig d'oli OVE.
- Mentre l'oli s'escalfa, esbocinem amb les mans una llesca de pa. El fregim a la paella amb oli.
- Un cop fregit, retirem el pa de la paella i el posem en un plat amb paper absorbent perquè perdi l'excés d'oli. Un cop estigui escorregut, traiem el paper.
- Amanim el pa amb pebre vermell.
- Espremem mitja taronja al got batedor. Reservem l'altra meitat per ratllar-ne la pell al final.
- Afegim 2 pebrots del piquillo en conserva al got batedor i hi afegim una mica de sal.
- Hi afegim un raig de crema de vinagre balsàmic.
- Amb el braç elèctric en marxa, hi anem tirant oli OVE per emulsionar la barreja.
- Esqueixem 100 g de bacallà dessalat.
- Emplatem una cullerada de l'emulsió, el bacallà dessalat esqueixat, unes olives arbequines, els crostons fregits reservats, pell de taronja ratllada i un raig d'oli picant.