Esqueixada de bacallàEsqueixada de bou de mar

- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Esqueixada de bacallà
- (per a 2 persones)
- 150 g de bacallà esqueixat
- 3 tomàquets de pera
- 1 ceba tendra
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- olives negres d'Aragó
- oli d'oliva verge extra
- Esqueixada de bou de mar
- (per a 2 persones)
- 2 bous de mar
- 1 patata bullida
- 1 culleradeta de mostassa
- 1 cullerada de maionesa
- tàperes
- cogombres agredolços en conserva
- 1 cogombre petit fresc
- 1 ceba tendra
- 1 ou dur
- julivert
PREPARACIÓ
1. Comencem per esqueixar el bacallà: amb uns guants de làtex, el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres, el màxim possible. El posem en un bol amb l'oli que pugui absorbir i el deixem que vagi emulsionant.
2. Ara hi afegim la ceba tallada i ho anem barrejant.
3. A continuació preparem un tàrtar, tallant el tomàquet, el pebrot verd i el vermell ben petits. Ho posem tot en un bol, hi afegim oli i pebre negre i ho barregem bé.
4. Podem començar a emplatar. Fem servir un motlle circular on col·loquem una tercera part -la base del motlle- amb el tàrtar d'hortalisses, i dues terceres parts, just a sobre, amb el bacallà esqueixat.
5. Traiem el motlle amb cura de no afectar el volum del muntatge. Per acabar, posem una mica de julivert picat per sobre i, com a guinda, una oliva. Ja tenim l'esqueixada!
2. Ara hi afegim la ceba tallada i ho anem barrejant.
3. A continuació preparem un tàrtar, tallant el tomàquet, el pebrot verd i el vermell ben petits. Ho posem tot en un bol, hi afegim oli i pebre negre i ho barregem bé.
4. Podem començar a emplatar. Fem servir un motlle circular on col·loquem una tercera part -la base del motlle- amb el tàrtar d'hortalisses, i dues terceres parts, just a sobre, amb el bacallà esqueixat.
5. Traiem el motlle amb cura de no afectar el volum del muntatge. Per acabar, posem una mica de julivert picat per sobre i, com a guinda, una oliva. Ja tenim l'esqueixada!