Esqueixada de bonítol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els tomàquets són una hortalissa altament nutritiva, crus ens aporten molta vitamina C i E, cuinats es potencia l'efecte del licopé i de la vitamina A, totes substàncies amb gran efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/2 bonítol
1 l aigua mineral
20 g sal fina
3 tomàquets tipus pebrot
2 cebes tendres
1 ou
10 tomàquets confitats
10 tàperes
1 llima
1 fulla peril·la (shiso)
Estragó
Fonoll marí
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Descongelem un bonítol a la nevera (l'hem congelat a fi d'eliminar la hipotètica presència d'anisakis)
- L'esqueixem amb les mans i el fiquem dins un bol.
- Posem en un got batedor 1 litre d'aigua mineral i 20 g de sal fina. Ho barregem amb el braç elèctric i posem la solució al bol del bonítol. Ho deixem submergit durant 15 minuts.
- Tallem a rodelles 2 cebes tendres. Submergim les rodelles en un bol amb aigua durant 5 minuts (perdran la fortor).
- Posem al túrmix 1 ou, el suc d'una llima, sal, una mica d'estragó i oli OVE. Fem una maionesa.
- Un cop feta, la fiquem dins d'una mànega de pastisseria.
- Posem 10 tomàquets confitats, prèviament eixugats, en un got batedor. Hi afegim un rajolí d'aigua mineral i un rajolí d'oli OVE. Ho batem i ho aboquem dins d'un altre biberó. Hem fet una tapenade de tomàquet.
- Tallem a rodelles 3 tomàquets pebrot. Els reservem.
- Eixuguem el bonítol i la ceba que teníem en aigua.
- Emplatem sobre una base de tomàquet a rodelles, la ceba, el bonítol esqueixat i uns punt de maonesa i de tapenade.
- Completem la presentació amb unes tàperes, una fulla picada de peril·la (shiso), una mica de fonoll marí i un rajolinet d'oli OVE. Llest!