Estofat de cigrons amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els cigrons són un llegum que aporta energia de llarga durada i, a més, molta quantitat de fibra si es mengen amb pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
180 g de cigrons cuits
8 gambes
2 grans d'all
50 ml d'aigua
50 g de ceba sofregida
Julivert
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem un pot i, mentre agafa temperatura, separem els caps i les cloves de 8 gambes.
- Afegim un raig d'oli al pot, un gra d'all que aixafem i els caps i cloves de les gambes. Ho marquem uns minuts.
- Aboquem al pot 50 ml d'aigua i ho deixem coure uns minuts evitant que bulli massa fort.
- Escalfem una paella i mentre s'escalfa, pelem tallem a microbrunesa un gra d'all.
- Afegim a la paella l'all tallat i, quan comença a agafar color, hi aboquem 180 g de cigrons cuits. Ho saltem uns minuts a foc no gaire alt.
- Amb una cullera o mà de morter, aixafem el caps de les gambes que tenim al pot.
- En un got batedor aboquem 1 cullerada de ceba rossa. A continuació hi colem el fumet i ho turbinem uns segons.
- Afegim el fumet a la paella amb els cigrons i ho coem a foc fort un minut.
- Piquem unes fulles de julivert.
- Afegim a la paella les gambes i ho coem durant un minut.
- Emplatem l'estofat de cigrons amb gambes i acabem el plat amb una mica de julivert picat. I ja ho tenim a punt per menjar.