Estofat de cigrons amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són un llegum que aporta energia de llarga durada i, a més, molta quantitat de fibra si es mengen amb pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 180 g de cigrons cuits 

    8 gambes  

    2 grans d'all 

    50 ml d'aigua 

    50 g de ceba sofregida  

    Julivert 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem un pot i, mentre agafa temperatura, separem els caps i les cloves de 8 gambes. 
  2. Afegim un raig d'oli al pot, un gra d'all que aixafem i els caps i cloves de les gambes. Ho marquem uns minuts. 
  3. Aboquem al pot 50 ml d'aigua i ho deixem coure uns minuts evitant que bulli massa fort. 
  4. Escalfem una paella i mentre s'escalfa, pelem tallem a microbrunesa un gra d'all. 
  5. Afegim a la paella l'all tallat i, quan comença a agafar color, hi aboquem 180 g de cigrons cuits. Ho saltem uns minuts a foc no gaire alt. 
  6. Amb una cullera o mà de morter, aixafem el caps de les gambes que tenim al pot. 
  7. En un got batedor aboquem 1 cullerada de ceba rossa. A continuació hi colem el fumet i ho turbinem uns segons. 
  8. Afegim el fumet a la paella amb els cigrons i ho coem a foc fort un minut. 
  9. Piquem unes fulles de julivert. 
  10. Afegim a la paella les gambes i ho coem durant un minut. 
  11. Emplatem l'estofat de cigrons amb gambes i acabem el plat amb una mica de julivert picat. I ja ho tenim a punt per menjar. 
Anar al contingut