Estofat de cigrons

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de cigrons menuts hidratats 

    100 g d'espinacs baby  

    50 g de pernil ibèric 

    1 tomacó 

    1 gra d'all  

    1 xoriço 

    1 botifarró     

    1 cansalada 

    1 os de pernil  

    Pebre vermell fumat dolç  

    Cava 

    Fulles llorer  

    Sal 

    Oli OVE  

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla 1 compango asturià (cansalada, botifarró i xoriço), 1 fulla de llorer, un os de pernil i aigua freda fins a cobrir. Ho duem a ebullició. 
  2. Abaixem el foc i hi afegim 300 g de cigró menut ja hidratat tota la nit abans. Ho bullim 1 hora. 
  3. Traiem de l'olla el compango. Ho coem 50 minuts més i ho deixem reposar 6 hores. 
  4. Tallem a mida mossegada el compango reservat. 
  5. Tallem 1 all a làmines. El posarem en una paella amb oli i el coem amb una fulla de llorer. 
  6. Hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho integrem. 
  7. Hi afegim 1 tomàquet de penjar que ratllem. Hi posem un raig de cava. 
  8. També hi posarem 100 g d'espinacs baby. 
  9. A l'olla amb els cigrons hi afegim el contingut de la paella i sal. Ho courem 5 minuts. 
  10. Tallem a juliana 50 g de pernil ibèric. En l'emplatat posarem l'estofat de cigrons i per sobre el pernil. 
Anar al contingut