Estofat de cigrons
INGREDIENTS
300 g de cigrons menuts hidratats
100 g d'espinacs baby
50 g de pernil ibèric
1 tomacó
1 gra d'all
1 xoriço
1 botifarró
1 cansalada
1 os de pernil
Pebre vermell fumat dolç
Cava
Fulles llorer
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en una olla 1 compango asturià (cansalada, botifarró i xoriço), 1 fulla de llorer, un os de pernil i aigua freda fins a cobrir. Ho duem a ebullició.
- Abaixem el foc i hi afegim 300 g de cigró menut ja hidratat tota la nit abans. Ho bullim 1 hora.
- Traiem de l'olla el compango. Ho coem 50 minuts més i ho deixem reposar 6 hores.
- Tallem a mida mossegada el compango reservat.
- Tallem 1 all a làmines. El posarem en una paella amb oli i el coem amb una fulla de llorer.
- Hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho integrem.
- Hi afegim 1 tomàquet de penjar que ratllem. Hi posem un raig de cava.
- També hi posarem 100 g d'espinacs baby.
- A l'olla amb els cigrons hi afegim el contingut de la paella i sal. Ho courem 5 minuts.
- Tallem a juliana 50 g de pernil ibèric. En l'emplatat posarem l'estofat de cigrons i per sobre el pernil.