Estofat de cua de bou

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gabriel Paricio
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina del Galvany, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest plat és molt complert, ja que la carn de bou és molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i moderada en greixos, a més s'acompanya amb patates que aporten hidrats de carboni complexes i hortalisses que cobreixen la part vegetal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 cues de bou tallades
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 porro
  • 3 pastanagues
  • 4 patates
  • 2 tomàquets madurs
  • 250 ml d'oli
  • 5 cullerades de farina
  • sal i pebre
  • 1 manat d'herbes
  • 1,5 l de brou de carn
  • 750 ml de vi negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou de carn i el vi negre en una cassola i deixeu-lo coure sense que arribi a bullir.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les pastanagues, el porro i les cebes tot tallat ben petit.

A continuació, enfarineu la cua de bou i fregiu-la en una paella amb oli abundant fins que estigui dauradeta.

Tot seguit, afegiu les verdures saltades, la cua de bou, les patates pelades i esqueixades, els tomàquets tallats a quarts, el manat d'herbes, la sal i el pebre a la cassola del brou i el vi, i deixeu-ho coure al forn durant unes 4 hores i mitja. Al principi, poseu el forn a 200 graus i quan el suc comenci a bullir abaixeu-lo a 180 i deixeu-ho coure girant la cua de tant en tant.

I ja per acabar, emplateu els talls de cua de bou, poseu-hi les patates i les verduretes al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut