Estofat de cua de bou
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Paricio
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina del Galvany, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat és molt complert, ja que la carn de bou és molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i moderada en greixos, a més s'acompanya amb patates que aporten hidrats de carboni complexes i hortalisses que cobreixen la part vegetal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 cues de bou tallades
- 2 cebes de Figueres
- 1 porro
- 3 pastanagues
- 4 patates
- 2 tomàquets madurs
- 250 ml d'oli
- 5 cullerades de farina
- sal i pebre
- 1 manat d'herbes
- 1,5 l de brou de carn
- 750 ml de vi negre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el brou de carn i el vi negre en una cassola i deixeu-lo coure sense que arribi a bullir.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les pastanagues, el porro i les cebes tot tallat ben petit.
A continuació, enfarineu la cua de bou i fregiu-la en una paella amb oli abundant fins que estigui dauradeta.
Tot seguit, afegiu les verdures saltades, la cua de bou, les patates pelades i esqueixades, els tomàquets tallats a quarts, el manat d'herbes, la sal i el pebre a la cassola del brou i el vi, i deixeu-ho coure al forn durant unes 4 hores i mitja. Al principi, poseu el forn a 200 graus i quan el suc comenci a bullir abaixeu-lo a 180 i deixeu-ho coure girant la cua de tant en tant.
I ja per acabar, emplateu els talls de cua de bou, poseu-hi les patates i les verduretes al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les pastanagues, el porro i les cebes tot tallat ben petit.
A continuació, enfarineu la cua de bou i fregiu-la en una paella amb oli abundant fins que estigui dauradeta.
Tot seguit, afegiu les verdures saltades, la cua de bou, les patates pelades i esqueixades, els tomàquets tallats a quarts, el manat d'herbes, la sal i el pebre a la cassola del brou i el vi, i deixeu-ho coure al forn durant unes 4 hores i mitja. Al principi, poseu el forn a 200 graus i quan el suc comenci a bullir abaixeu-lo a 180 i deixeu-ho coure girant la cua de tant en tant.
I ja per acabar, emplateu els talls de cua de bou, poseu-hi les patates i les verduretes al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.