Estofat de gall dindi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, i té moltes proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de consum habitual.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
700 g gall dindi
8 penques de bledes
10 escalunyes
1 pastanaga
1 taronja
1 litre brou de gallina
Vi ranci
Salsa de soja
Canyella
Pebre vermell fumat dolç
Cúrcuma en pols
Comí en pols
All en pols
Sèsam torrat
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem el gall dindi a daus i el posem en una carmanyola juntament amb 1 culleradeta de cúrcuma en pols, 1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç, 1 culleradeta de comí en pols, 1 culleradeta d'all en pols, 1 culleradeta de sèsam torrat, 1 canonet gros de canyella, la pell d'una taronja i un bon raig de salsa de soja. Ho cobrim amb oli d'oliva verge extra i ho deixem marinar 12 h a la nevera.
- Marquem el gall dindi marinat en una cassola i ho reservem.
- Pelem i tallem la pastanaga a mida ben menuda. Fem el mateix amb les escalunyes. Les penques de bleda, les tallem a mida mossegada. Ho enrossim a la mateixa cassola, on haurem fet el gall dindi i ho ofeguem amb una mica del brou de gallina calent.
- Hi afegim el gall dindi, ho enrossim junt, i hi aboquem un raig de vi ranci. Un cop se n'ha evaporat l'alcohol, ho ofeguem amb la resta del brou i ho deixem 15' fent xup-xup.
- L'estofat millora si el deixem reposar unes 6 hores.
- L'emplatem amb sèsam torrat per damunt.