Estofat de gall dindi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de gall dindi és de les més lleugeres i pobres en greix, i té moltes proteïnes d'alt valor nutricional. Pot ser una carn de consum habitual.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

  • 700 g gall dindi  

    8 penques de bledes  

    10 escalunyes  

    1 pastanaga  

    1 taronja  

    1 litre brou de gallina  

    Vi ranci  

    Salsa de soja  

    Canyella  

    Pebre vermell fumat dolç  

    Cúrcuma en pols

    Comí en pols

    All en pols  

    Sèsam torrat

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem el gall dindi a daus i el posem en una carmanyola juntament amb 1 culleradeta de cúrcuma en pols, 1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç, 1 culleradeta de comí en pols, 1 culleradeta d'all en pols, 1 culleradeta de sèsam torrat, 1 canonet gros de canyella, la pell d'una taronja i un bon raig de salsa de soja. Ho cobrim amb oli d'oliva verge extra i ho deixem marinar 12 h a la nevera.
  2. Marquem el gall dindi marinat en una cassola i ho reservem.
  3. Pelem i tallem la pastanaga a mida ben menuda. Fem el mateix amb les escalunyes. Les penques de bleda, les tallem a mida mossegada. Ho enrossim a la mateixa cassola, on haurem fet el gall dindi i ho ofeguem amb una mica del brou de gallina calent.  
  4. Hi afegim el gall dindi, ho enrossim junt, i hi aboquem un raig de vi ranci. Un cop se n'ha evaporat l'alcohol, ho ofeguem amb la resta del brou i ho deixem 15' fent xup-xup.  
  5. L'estofat millora si el deixem reposar unes 6 hores.  
  6. L'emplatem amb sèsam torrat per damunt. 
Anar al contingut