Estofat de llenties vegà
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LES LLENTIES
250 g de llenties pardines- 1 ceba
- 2 alls
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets
- 2 albergínies
- 2 fulles de llorer
- Sal
- PER AL IOGURT DE SÈSAM 125 g de iogurt vegetal
- 30 g de salsa tahina
- Suc de llimona
- Mig gra d'all
PREPARACIÓ
- En una cassola preparem un sofregit amb all, ceba o porro, pastanaga, una mica de tomáquet i deixem que faci xup xup.
- Quan el sofregit estigui fet, afegim l'aigua i incorporem herbes al gust (llorer, all, api, farigola, coriandre).
- Paral·lelament enfornem 15 minuts amb oli, sal i pebre unes albergínies tallades a bocinets.
- Quan bull l'aigua de la cassola, afegim les llenties pardines i les deixem bullir 35 minuts.
- Preparem la salsa d'acompanyament amb un iogurt, 30 grams de tahina, mitja llimona i mig gra d'all i la passem per tourmix.
- Emplatem amb les llenties, les albergínies, i, per sobre, la salsa sèsam i les magranes.